Speech Theo Brink ANWB

Met onze donaties willen wij vooral bijdragen aan een veilig, duurzaam en mobiel Nederland. En willen we zoveel mogelijk helpen om maatschappelijke doelen concreet te maken, dichtbij de mensen te brengen en te realiseren.

Dit matcht prachtig met de doelstelling van de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe die ernaar streeft dat iedereen overal aan kan meedoen.

Het project waar we hier vandaag voor bij elkaar zijn “het realiseren van een speel- en verkeersplein voor kinderen zowel met als zonder beperking” in Driel en Zetten is een prachtig voorbeeld van hoe je verkeersveiligheid en mobiliteit kunt bevorderen. Door het aanleggen van een aangepast speel- en verkeersplein worden deze toegankelijk gemaakt voor alle kinderen, zowel met als zonder beperking. En hetzelfde geldt voor de ouders van deze kinderen. Dit maakt dat zowel kinderen met als zonder beperking hier samen kunnen spelen.

Ik heb het filmpje bij jullie inzending gezien (met Zaza in de hoofdrol) een echte eye opener. Ik realiseer me sindsdien hoeveel speeltuinen in mijn omgeving eigenlijk absoluut niet geschikt zijn voor mensen met een rolstoel of rollator bijvoorbeeld door het gebruik van zand. En realiseer me daarmee ook hoe goed het is dat er mensen zijn die hier wel over na denken en zich inzetten om dit te veranderen.

En alsof dat niet genoeg is wordt het hierdoor ook mogelijk voor deze kinderen om spelenderwijs kennis te maken met verkeersveiligheid doordat het verkeersplein het verkeersinzicht bevorderd. En daarmee ook de mobiliteit vergroot.

Met deze geplande aanpassingen maken jullie echt een verschil in de levens van deze kinderen. Enorm inspirerend.

 

“Kijk daar worden wij als SGO ook weer heel blij van, dat een aantal ANWB mensen nu met andere ogen naar de speeltuintjes in zijn omgeving kijkt”.