Soad houdt van koken

Pompoensoep Franse stijl

Mijn naam is Soad Bensiali-Meggouh, de moeder van Salma, voormalige kinderburgemeester van de Gemeente Overbetuwe. Mij is gevraagd een stukje te schrijven voor dit mooie blad. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

In deze gekke tijd proberen we er met z’n allen het beste van te maken. Nu de dagen korter en kouder worden, vind ik het fijn om in mijn vrije tijd receptjes uit te proberen. Zo heb ik laatst een pompoensoep gemaakt volgens het recept van Miljuschka (bekende kok van 24Kitchen). Deze soep is supermakkelijk te maken en de rozemarijn geeft het een mooie smaak. Zelfs Salma vond hem lekker. Daarom wil ik dit recept graag met jullie delen!

Voorbereiden 20 minuten       Bereiden 30 minuten             Aantal personen 4-8

Ingrediënten

1 ui, schoongemaakt
2 takjes rozemarijn
2 el olijfolie
1 kilo pompoen, schoongemaakt en in blokjes
5 tenen knoflook, schoongemaakt
1,5 liter kippenbouillon
zout en peper
4 el appelstroop
12 pecannoten

Instructies
Snijd de ui doormidden. Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes. Verhit de olie in een grote soeppan, bak de ui, de pompoen, de rozemarijn en de knoflook circa 20 minuten.
Voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in circa 30 minuten gaar.
Pureer de soep zodra de pompoen gaar is met een staafmixer tot een glad geheel en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de appelstroop met 2 eetlepels water.
Bak de pecannoten krokant en hak ze fijn.
Lepel wat stroop op iedere kom soep en strooi er wat pecannoten overheen.
Eet smakelijk!

Operatie Omar

Wellicht herinneren jullie je de inzamelingsactie voor mijn zoon Omar begin dit jaar (Omar heeft een zeldzame stofwisselingsziekte genaamd AADC. Hierdoor is hij ernstig meervoudig beperkt). Wij hebben geld moeten inzamelen voor een levensbelangrijke Gen Operatie in Polen. Ik ben verheugd jullie te kunnen mededelen dat we het geld binnen hebben en dat we nu op een afspraak wachten zodat we richting Polen kunnen afreizen. Door corona is nu helaas alles uitgesteld. We hopen begin volgend jaar te kunnen gaan.