SGO wint ANWB prijs

Theo Brink (directielid ANWB) overhandigde maandag 11 november de cheque van 10.000 Euro van het ANWB Fonds aan de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe om speel/verkeersterreinen voor iedereen geschikt te maken. In zijn speech vertelde hij dat hij na het bekijken van het filmpje van Zaza en Pippi heel anders is gaan kijken naar alle speeltuinen die hij tegenkomt tijdens zijn fietstochten vanuit Tiel, zijn woonplaats. Hij beseft nu dat er weinig speelplekken geschikt zijn en beloofde zich hier vaker voor in te gaan zetten!

Met 580 stemmen werden we eerste in Gelderland. We gaan met deze cheque vrolijke Pleinplakkers (plus bushalte, pomp, stoplichten) kopen. Met fietsjes, stepjes, rollator of rolstoel over speelweggetjes rijden is voor iedereen een uitdagend spel en het bevordert samenspelen en spelinzicht.

Hartelijk bedankt voor het stemmen op ons project!

Er hebben veel mensen aan meegeholpen, natuurlijk Zaza, Pippi en Margrethe, maar ook Hans Linssen die hen zo treffend heeft gefilmd. En Josselien zette al haar collega’s van de gemeente aan om te stemmen. Alle mensen die het bericht hebben gedeeld:

3-werf dank. Verder natuurlijk de Cunerahof, zij stelden op maandagochtend hun ruimte zomaar beschikbaar, de schooldirecteur en meester van Pippi’s klas gaven 7 leerlingen permissie om erbij te zijn. Een leerzame ochtend voor hen met de prachtige speech van de ANWB directeur.

Zaza en Pippi spelen straks samen met hun vriendjes.

We gaan samen een mooi ontwerp maken. In het voorjaar 2020, met droog weer, kunnen pleinplakkers pas aangebracht worden. Ze komen langs de 3 speeltuintjes bij de Breekenhof, Driel en op het pleintje in de Nansenstraat, Zetten.

In Zetten kunnen kinderen met een beperking samen op het pleintje aan Nansenstraat spelen.