SGO op weekmarkt Elst

Op een mooie zonnige dag in april stonden we met onze SGO info kraam precies voor het gemeentehuis. Hartstikke mooie locatie zo midden op de markt naast de Kaasboer.

We hadden wat te vieren, we bestonden vorig jaar 25 jaar! Daarvoor hebben we een nieuw logo laten ontwerpen dat in de vorm van een klein cakeje aan de bezoekers werd aangeboden.
Dat hebben we geweten, we hadden veel aanloop en konden zo onze informatie over wie ze zijn en we iedereen te bieden hebben delen. Daarbij een fiks aantal Wmo enquêtes gevraagd in te vullen en gadgets, pennen uitgedeeld.

Informatie vindbaar?
Vragen over Wmo aanvragen, verhalen over nijpende situaties, tips om de sociale kaart van Overbetuwe beter vindbaar te maken en mensen die ons Nieuwsblad willen ontvangen. Iemand was op zoek naar een rollator met dikke terrein banden. Hoe leuk is dan om te vertellen dat die bestaan en hier in Oosterhout Gld gemaakt worden. Mensen die nog nooit van Sociaal Team Overbetuwe, laat staan Wmo gehoord hadden.
We hebben iemand, die sinds kort hier woont, kunnen wijzen op het bestaan van ons zwemuur op maandagochtend.

Bezorgers
Daarnaast zagen we een aantal trouwe vrijwilligers van de SGO langskomen, sommigen brengen al 25 jaar ons blad rond, een andere vroeg naar het gezellige jaarlijkse bindingsuitje (dat vw Corona niet door kon gaan). Ja hoor dat gaat dit jaar zeker weer gebeuren! Fijn dat het zo gewaardeerd wordt.

Doelgroep
Maar vooral heel veel mensen op de markt met een loophulpmiddel, driewielfiets, rollators in alle mogelijke vormen, rolstoelen, stokken en zelfs in een bijzondere all terrain rolstoel.
Rolstoelen die soms zelf aangeschaft waren zo vertelde men omdat het bij de gemeente te lang zou duren. Soms vraag je je af of zo’n exemplaar dan ook wel passend is, of er aan een antidecubitus kussen is gedacht. Je bent dan toch wel erg afhankelijk van de deskundigheid van de verkoper / commerciële organisatie.

Aanvraag traplift kwijt
Of men zei dat ze niet in aanmerking voor een WMO aanvraag kwamen omdat hun inkomen te hoog was. Iemand vertelde dat de aanvraag voor een traplift bij de gemeente “kwijt” was geraakt, dus na 4 maanden nog helemaal niets was gebeurd. Wel heel schrijnend als je ervan afhankelijk bent.

Aankoppelbike
Een andere persoon, met een 7 jaar oude aankoppelhandbike (ooit door RSR geleverd) die ze dagelijks gebruikt, maakte zich zorgen of ze nog wel een nieuwe zou krijgen nu er door Kerstenhulpmiddelen geen onderdelen meer werden geleverd voor haar speciale rolstoel/aankoppelbike.

Woningen
Een dame gaf aan dat ze het belangrijk vindt dat er meer huizen in de Overbetuwe worden gebouwd voor senioren, ze wil wel met de politiek in gesprek.

Rolstoelervaring
Ambtenaar Luuk reed een rondje in de rolstoel naar de fietsenmaker (band op pompen) om te ervaren hoe dat was, werd daar bij op de losse groeven van de grote keien in de Dorpsstraat gewezen. Ambtenaar Weynand at gezellig een taartje en nam een doos mee naar het Sociale Team.

Kortom dat doen we weer vaker, de straat op om in gesprek te gaan met onze achterban!