Zondag 29 augustus 2021 vond de 7e scootmobielpuzzeltocht plaats in Valburg. We gebruikten het fonkelnieuwe MFC ’t Knooppunt als startlocatie.

Andreas en Henny verzorgden zoals elk jaar samen weer de vele puzzels en routes. De fotopuzzel van de 2 routes (2x 5 km) bestond uit herkenbare punten onderweg en paaltjes met vragen. Uitgangspunt waren ditmaal de wandelroute Eimeren én de  wandelroute Mellard. De gemeente zorgde voor de informatieve boekjes die hierover in omloop zijn, leuk om op die manier Valburg te leren kennen.

Jammer genoeg werkte het weer die dag niet mee, van de 31 aanmelders trotseerden er 19 mensen de miezerbuien en kou. Gelukkig konden we na het rijden van het eerste rondje bijkomen in ’t Knooppunt met koffie en een pannenkoek. Op de placemat waren 101 spreekwoorden en gezegdes te zien, het aantal gevonden items telde mee voor de uitslag. En dat heeft de jury geweten!

Daarna ging iedereen vol goede moed weer op pad, rondje Eimeren, oa langs Bertha’s hof en de Molen. Het werd zowaar een beetje droger. Een groepje “verdwaalde”in Valburg en had even tijd nodig om weer op koers te raken. Gelukkig kwamen ze een half uur later toch weer op hun plek terecht.

Met de letters die je onderweg kon verzamelen moest je een toepasselijk woord puzzelen:

Op deze regenachtige dag bleek de tocht een ware attractie, we vielen behoorlijk op met alle gekleurde hesjes, zelfs de koeien in de wei kwamen nieuwsgierig de boel bekijken!! Een van de deelnemers, geboren en getogen in Valburg kwam onderweg natuurlijk bekenden tegen, de hele geschiedenis werd besproken.

Met zijn allen hadden we een topdag! Met dank aan alle 9 vrijwilligers die dag!