“Schouwen” in Herveld/ Andelst

Begin juli is de SGO met twee ambtenaren door het centrum van Herveld en Andelst gelopen en gerold. Doel was om hen de obstakels te laten zien die een half jaar eerder op waren gemeld tijdens een s enioren infomiddag in de Hoenderik.
Met als resultaat dat de gemeente gaat in het kort de volgende obstakels aanpakken:

  • Ze bedenken een veilige oplossing voor de gevaarlijke oversteek in de Hoofdstraat. Goten, de bolle weg, het ontbreken van op/afritjes aan beide zijden, geparkeerde auto’s op de oversteekroute en de te hoge snelheid auto’s zullen dan verleden tijd zijn (figuur 3,7 en 10).
  • Ter hoogte van Coöp ( laden en lossen aan de Hoofdstraat) worden kapotte straatklinkers en stoepen hersteld (figuur 5).
  • Dat geldt ook voor de stoep bij de Cafetaria, de stoep op de hoek de Orchideestraat, Saturnus, Venus en Jupiterpark. Bij het Nassaupark zullen de put en het af/opritje verbeterd worden(figuur 4 6,7 en 9).
  • De gemeente neemt contact op met woningstichting (eigenaar particulier terrein) om te overleggen over de poort die s ’avonds op slot gaat. Ook over het parkeren, de losliggende tegels op het pad Hoge Hof – Hoenderik en de rotonde daar met vervelende goten en kapotte tegels.
  • Ze vragen aan hun collega van handhaving of er vaker waarschuwingen uitgedeeld kunnen worden aan parkeerders die op een IVP zonder invalidenparkeerkaart staan (figuur 8) én aan de hardrijders in de Hoofdstraat.
  • De gemeente neem contact op met afdeling Onderhoud om overhangend groen (oa. Hoofdstraat) weg te halen. De uitstalling bij de bloemenwinkel blijkt in de praktijk voldoende doorgang te hebben.
  • Een groot obstakel vormen de te smalle stoep langs de parkeerstrook op de Hoofdstraat. Dit verhindert al jarenlang de doorgang van rolstoelers, wandelwagens, mensen met een rollator waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan (figuur 1 en 2).Daar dient structureel een oplossing voor bedacht te worden.