RTD Arnhem biedt hulpmiddelen voor communicatie, computerbediening, omgevingsbesturing en meer…

RTD Arnhem levert hulpmiddelen en aanpassingen voor mensen met een (lichamelijke) beperking. En RTD is specialist op het gebied van spraak-vervangende communicatiehulpmiddelen, omgevingsbesturing en computer/smartphonebediening.
Het zelf kunnen bedienen van een computer, tablet of mobiele telefoon is voor sommige mensen uitdagend of soms zelfs onmogelijk. In die gevallen kunnen slimme oplossingen het verschil maken. Van standaard computerbediening tot maatwerk hulpmiddelen: de mensen van RTD zorgen ervoor dat mensen mee kunnen blijven doen.
Er bestaan toetsenborden waar een raster op kan. Dit kan bijvoorbeeld voor mensen met Parkinson die per ongeluk een naastgelegen toets aanslaan een mooie oplossing zijn.
Alternatieven voor het bedienen van een muis. Soms kan dit door twee schakelaars toe te passen. En er bestaat speciale software die helpt met klikken. Verder zijn er aangepaste computermuizen die met de hand te bedienen zijn. De muis met de joystick kan bijvoorbeeld tremors uitfilteren.
Voor mensen zonder handfunctie is het mogelijk om de cursor te bedienen door je hoofd te bewegen (met een speciaal plakstipje op je hoofd of bril) of met een muis die met de mond te bedienen is.

Wanneer iemand goed kan rijden met de joystick van de elektrische rolstoel dan kunnen we daarvan ook een muisbediening maken waarmee iemand dan twee apparaten kan bedienen, bijvoorbeeld een smartphone en een computer. Wanneer het om computeren gaat voor thuisgebruik (niet werkgerelateerd) dan kan het hulpmiddel aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar.
Meer weten? Tijdens een gesprek met een adviseur kunnen diverse oplossingen uitgeprobeerd worden, dit is altijd vrijblijvend.
Bel RTD: 026 352 9292 of bekijk website www.rtdarnhem.nl
RTD is onderdeel van Kerstenhulpmiddelen en gevestigd in Heteren.