Rolstoeltoegankelijk Arnhem

Hester van Rolstoeltoegankelijk Arnhem is gestart om de toegankelijkheid van winkels, restaurants en openbare gebouwen in Arnhem in kaart te brengen met de App: ‘Ongehinderd’. De bedoeling is dat je in één oogopslag kunt zien of b.v. een restaurant toegankelijk is.

Hester kan natuurlijk niet alleen alle locaties in Arnhem invoeren. Zij is daarom een groepsapp begonnen waar andere rolstoelers zich kunnen aanmelden om vrijwilliger te worden en te helpen met het invoeren van locaties. Op dit moment zijn er 10 vrijwilligers actief bezig. De bedoeling is dat elke vrijwilliger een stukje Arnhem-stad bezoekt. De winkel of het restaurant dat je bezocht hebt test je op de toegankelijkheid. Dan ga je naar de app ‘ongehinderd’ en voer je je bevindingen in. Om geen dubbel werk te doen communiceren de vrijwilligers via de groepsapp over wie welke locaties doet.

Wil je Hester helpen,  bel  06-33585659 of mail naar rolstoeltoegankelijkarnhem@gmail.com

Hester gaat bovendien het gesprek aan met winkeliers, musea en dierentuinen over het verbeteren van de toegankelijkheid en het aanbieden van begeleiderskorting.

Huidige aanbod  en korting bij musea

Museum Bronbeek, de begeleider betaalt 3 euro in plaats van de volle entreeprijs

Eusebiuskerk, de glazen balkons zijn per rolstoel niet te betreden maar de toren en de lift ernaartoe wel. De begeleider is daarom gratis

Watermuseum, de begeleider is gratis.

Dierenpark Amersfoort, de begeleider is gratis

Airborne museum, de begeleider is gratis

Burgers Zoo, de begeleider betaalt 10 euro. Melden bij de kassa van Burgers Zoo, ze willen de korting niet melden op de site omdat ze per persoon bepalen of de korting gegeven wordt. Geen korting voor scootmobielers

Kröller-Müller museum, de begeleider heeft gratis entree. Het museum ligt in natuurpark ‘De Hoge Veluwe’. Normaal parkeert men de auto op het parkeerterrein buiten het park en fietst men naar het Kröller-Müller. Als je bij kassa van het parkeerterrein aangeeft dat je met een rolstoel bent dan mag je met de auto doorrijden tot aan het museum en daar parkeren. Om ’De Hoge Veluwe’ per fiets te bezoeken zijn er (elektrische) rolstoelfietsen te leen. Deze moet je wel reserveren via de site van de ‘De Hoge Veluwe’. Je mag de fiets voor 4 uur lenen.

Om zeker te zijn van begeleiderskorting: bel het museum, dierentuin of pretpark voor je bezoek even op om niet voor vervelende verrassingen te komen staan.

App Ongehinderd gebruiken

Door jouw ervaringen over de toegankelijkheid te delen geef je anderen meer keuzevrijheid. Daarom kan iedereen zelf locaties beoordelen met de Ongehinderd app. Je hoeft geen expert te zijn. In de app plaats je eenvoudig en stap voor stap een beoordeling. Kijk daarvoor op Ongehinderd.nl  “voor gebruikers”