Rolstoel4daagse Delden

Rolstoel4daagse Delden, de eerste keer!

In 2018 heb ik mij voor de 1e keer ingeschreven voor deze rolstoel4daagse in Delden. Flink getraind, veel wandeltochten meegereden om ervaringen op te doen. Ik was er helemaal klaar voor. Op maandag sta ik met de koffer klaar om te gaan kreeg ik bericht dat de 4daagse vanwege de hitte werd afgelast. Dat was een flinke domper maar wel te begrijpen. We zijn toch bijna allemaal mensen die iets mankeren.

In maart 2019 was daar weer de mogelijkheid om in te schrijven. Nou, dat was wel duidelijk. Weer overnieuw ingeschreven. Dat betekende wel dat er toch weer flink getraind moest worden. Toen kreeg ik een schouderblessure en kon dus weinig rollen. Bij Reflex in Heteren ben ik flink gaan trainen. Helaas kreeg ik er nog een tennisarm bij. Dat was niet leuk met de 4daagse in zicht. En 2 weken voor het begin  kreeg ik een 2e tennisarm. Dus dat beloofde niet veel goeds. Daarnaast was ik druk bezig met het inzamelen van geld voor mijn goede doel stichting Matchis.

Op maandag 22 juli was het dan eindelijk zover. De taxi (Valys) kwam en het feest kon beginnen. In Delden aangekomen was het even zoeken naar de school en de ingang maar na een telefoontje heb ik het toch gevonden. Op naar een nieuwe belevenis.

Bij het inchecken was gezelligheid troef. Er werd mij meteen gezegd dat als je eenmaal het virus hebt je ieder jaar terug komt. Helaas, het virus heeft dus toegeslagen.
De dames (5 deelnemers en 1 begeleidster) sliepen in de sportzaal van de school. Gelukkig was de zaal redelijk koel omdat de zon er niet opkwam.  ‘s Avonds werd er bekend gemaakt dat er vanwege de warmte er de volgende dag alleen gestart kon worden op de 10 km en 25 km.  De starttijd werd vervroegd naar 9.00 uur en om 12.00 uur moest iedereen weer binnen zijn.

Dinsdag 23 juli 2019 eindelijk ging mijn grote avontuur beginnen. ’s Ochtends kregen we eerst een goed ontbijt  en maakten we onze lunch klaar. Dan naar de start. Daar stonden wij met zo’n 100 personen klaar om te beginnen. Het was heel indrukwekkend. Een hele mooie ervaring. De voorzitter gaf samen met de burgemeester het startschot van deze 4daagse. De meeste deelnemers gingen mij met een behoorlijke snelheid voorbij. Ik vond het mooi dat ik de enige vrouw was die “op de hoepels”reed. Er waren maar 4 mensen die dat ook deden; allen jonge mannen van rond de 30. Verder reed iedereen met een handbike. Nooit geweten dat daar zoveel verschillende soorten van zijn.

Maar het rollen ging dus goed. Tijdens de hele mooie routes heb ik lekker genoten van de natuur. Zo ontzettend mooi daar. Dit werd het rollen er zeer zeker makkelijker van.

’S Avonds kregen wij te horen dat er de rest van de 4daagse alleen nog de 10 km gereden zou worden. Iedere dag starten om 9 uur en binnen zijn om 12.00 uur. Drie uur de tijd voor 10 km dat was goed te doen. De rest van de dagen ging het goed. Met mijn tennisarmen ging het gelukkig ook goed doordat ze ingetaped werden, dat heeft zeer zeker geholpen.

Donderdag was het nog warmer, dat was om 9.00 uur al goed te voelen toen wij aan de start stonden. De vrijdag was de laatste dag. Deze begon om 8.00 uur en wij moesten om 11.00 uur binnen zijn. De route van deze dag was helemaal door het bos. Dit was wel lekker met die warmte.

Om 10.45 uur was ik degene die als laatste over de finish kwam. Daarom stond er meteen iemand van de regionale radio omroep met een microfoon bij mij voor een interview.

De middagen werden door de schoolslapers doorgebracht met de nodige water gevechten.

Om 18.00 uur werd er in de sporthal verderop in de stad (Delden heeft stadsrechten) het avondeten geserveerd. Hier werd ook iedere ochtend ontbeten en was de start en finish. Hier speelde het eigenlijk allemaal af. Na het avondeten was er iedere avond wel iets georganiseerd. Zoals bijv. de pubquize (waar mijn groepje 2e werd), een casinoavond waar met nepgeld meegedaan kon worden met een roulette tafel en een blackjack tafel. Tevens was er een schiettent. Op de vrijdag was er het blarenbal.

Het was dus één groot feest. Voor mij was het  de 1e keer maar zeker niet de laatste keer.