Positieve Geluiden

• Wauw, ik had me net nerveus gemaakt voor niks. De gemeente kwam voor een keukentafelgesprek omdat we een aanvraag hadden gedaan voor omgevingsbesturing. En binnen een kwartier zeiden ze ja! Zo makkelijk heb ik nog nooit een keukentafelgesprek gehad.

• Mijn ski-ervaring 11 jaar geleden samen met een buddy. Het was schitterend, op dit niveau was het mistig. Op de berg zelf was het zonnig en dan met de sneeuw op de bomen, net zilver….

• Het nieuwe Over Betuwe College, OBC Elst aan de Bussel ziet er prachtig uit. Ze hebben zelf een ITS-keuring aangevraagd waarbij de school wordt beoordeeld op toegankelijkheid! Iedereen, met of zonder beperking, is welkom.

• Park Lingezegen is druk bezig om de toegankelijkheid van het park op een rijtje te zetten. Kenniscentrum Handicap en Groen komt eraan te pas. Communicatieman Youri Jongkoen is op zoek naar gebruikers met een beperking van Park Lingezegen om hun ervaringen met hem te delen. Bijvoorbeeld een geschikt rondje of mogelijkheden voor mensen met een visuele beperking. Tips en vragen zijn welkom, mail: y.jongkoen@parklingezegen.nl

• Op verzoek van de SGO werd er op heel korte termijn actie ondernomen door het Sociaal Team Overbetuwe om een voorziening te realiseren voor iemand die zich in een zeer urgente situatie bevindt. Fijn dat het opgelost werd (in plaats van vier maanden op de wachtlijst). Ook behandel- en/of zorgprofessionals die schrijnende situaties tegenkomen worden gevraagd rechtstreeks het STO hierover te benaderen.

• Met veel vereende krachten, waaronder beroepskrachten/Kersten/Gemeente/SGO is er in een andere situatie alles op alles gezet om tot een oplossing te komen met betrekking tot een ingewikkelde situatie over de aanvraag van een hulpmiddel. En dat is gelukt! Superfijn dat dit zo kan!

• Special Kids Day gaat dit jaar 15 mei eindelijk door! Met dank aan alle sponsoren, vrijwilligers en organisatoren die ons na twee jaar nog steeds willen ondersteunen. Inmiddels is de skelterbaan klaar! De vier lama’s, ze heten STORM, BLIKSEM, FLITS en DONDER van Familiehuis ’t Lingeveld zijn keurig opgevoed. We gaan er samen met Salma en Omar een mooi feest van maken!