Park Lingezegen werkt door aan toegankelijkheid

De afgelopen maanden hebben we vanuit Park Lingezegen weer verder gewerkt aan de toegankelijkheid van het Park. In deze update vertellen we je graag meer over wat er gedaan is én wat er voor de komende tijd op stapel staat.

Half-verharding vergroot toegankelijkheid banken en panelen
In april 2022 is door het Kenniscentrum Groen & Handicap een rapport opgesteld over de toegankelijkheid van Park Lingezegen. Een van de aanbevelingen uit het rapport was het aanbrengen van half-verharding rondom informatiepanelen en picknicksets in het park. Deze lagen vaak in het gras en waren ze daarom met een (duw)rolstoel of scootmobiel niet bereikbaar.Daarom is in december 2022 bij een groot aantal banken en panelen rond De Park half-verharding aangebracht. Daardoor kunnen scootmobiel- en (duw)rolstoelgebruikers nu doorrijden tot aan de bank of het paneel.

Extra zitranden langs Romeinse Lint
Langs het Romeinse Lint (het betonpad wat door De Park loopt) zijn tijdens de aanleg van het park op verschillende plekken langs de dijkjes zitplekken gemaakt. Om deze geschikter te maken zijn de zitranden verhoogd.

Gebruikerstest Familieroute Waterrijk-West
Een familieroute is een route van ongeveer 3 à 4 kilometer die begaanbaar is voor iedereen in het gezin. Dus ook met bijvoorbeeld kinderwagens en scootmobiels. In samenwerking met Staatsbosbeheer werken we aan zo’n route in Waterrijk-West in Park Lingezegen.
In concept was de route samen met Staatsbosbeheer al uitgedacht. Om zeker te zijn dat deze ook écht toegankelijk was met de scootmobiel is op 25 januari j.l. met een aantal scootmobielgebruikers een gebruikerstest gedaan. Ondanks het frisse weer was het een geslaagde ronde.

Uit de gebruikerstest zijn nog een aantal aandachtspunten gekomen, maar er lijken geen obstakels te zijn om de route af te ronden. Het doel is om voor de zomer de route af te ronden en te openen zodat iedereen dan kan genieten van het ruisende riet en zingende vogels in Waterrijk-West!

Vanaf de route kan ook eenvoudig doorgestoken worden via spoorbrug Hoge Noot naar De Park met onder andere Landerij De Park en het Romeinse Lint.
Door Youri Jongkoen communicatie Park Lingezegen