Onky Donky Huis in Rhenen

Midden in Ouwehands Dierenpark Rhenen staat het Onky Donky Huis, pal naast de leuke boerderijdieren van de Grebbehoeve. Een speciaal huis voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar met een beperking. Kinderen met een vaak zorgelijk bestaan.

Het Onky Donky huis is volledig rolstoeltoegankelijk en biedt verschillende speciale voorzieningen, zoals verschoningsmogelijkheden als een douche en een invalidentoilet. Daarnaast dient het huis ook als een ‘honk’, waar je bij te veel prikkels of andere problematiek tussentijds tot rust kan komen.

De Onky Donky dag: om nooit te vergeten
Een speciale VIP-dag voor kinderen, ouders en begeleiders. Spelletjes, een lekkere lunch en een uitje naar Ouwehands Dierenpark. Mascotte Fonkel probeert hier ook zo vaak mogelijk bij te zijn. De limonade, koffie en thee staan klaar en er is iets lekkers te eten. Samen met de vrijwilligers doen de kinderen allerlei activiteiten. Daarna gaan ze met z’n allen het dierenpark in. Een gids van Ouwehand gaat mee en zo komen de kinderen van alles te weten over de dieren waar ze langs lopen.

Om 12.30 uur staat een uitgebreide lunch klaar in het Onky Donky huis. Lotgenotencontact is heel waardevol op een Onky Donky dag. Na de lunch is er een mogelijkheid om op eigen gelegenheid het dierenpark in te gaan. Nóg één keer naar de panda’s? Of toch maar die leuke show bezoeken? Of misschien wel allebei! Alles is mogelijk. Rond 16.00 uur worden de gasten weer terug verwacht in het Onky Donky huis. Na nog wat drinken en eten, het uitreiken van een echt Dierenvriend-diploma én een goedgevulde goodiebag vol cadeautjes is het tijd om naar huis te gaan. Een dag om nooit te vergeten!
www.onkydonky.nl www.ouwehand.nl