Nogmaals de Valburgseweg en meer in Elst

Twee jaar geleden hebben we veel aandacht besteed aan de gevaarlijke kruising in Elst die Ineke (blind) en haar hulphond dagelijks oversteken. Helaas is er door de gemeente in al die tijd niets aan gedaan (op een stoeptegel goed leggen na).
Nu liep de verantwoordelijke ambtenaar mee en kon zien (hij wel) hoe gevaarlijk dat punt is. Er is een inventarisatie gemaakt welke zaken daar op korte termijn aangepast kunnen worden, oa voelbare waarschuwingstegels op alle hoeken van de kruising. Een waarschuwingsbord voor de fietsers die achter de heg van de begraafplaats geen voetgangers zien die over willen steken.

De Valburgseweg richting centrum mist bij de twee zijstraten de waarschuwingstegels, je loopt daar zo de weg over.
In een van die zijstraten, de 1e Lange Voren is de halve stoep bezet door een dikke (particuliere) heg, daar kun je amper meer langs zo, meldde een oudere dame die daar per rollator nog zelfstandig naar de supermarkt loopt en bang is te vallen. De put daar vormt ook een valgevaar.

Ook op het kruispunt Lange Dreef, de Wuurde /Willemstraat is geen enkele markering, de stoep, de fietspaden en de weg zijn gelijkvloers . Daardoor onherkenbaar waar de stoep ophoudt, waar het fietspad loopt of de rijweg kruist.

Het superdrukke Kruispunt Randweg/Willemstraat heeft afritjes die te steil en scheef/ verzakt zijn waardoor alle wielen van kinderwagens, rollators, rolstoelen, kinderfietsjes blijven hangen in de goot. Levensgevaarlijk op dat punt.

Verkeerd parkeren bij de Primera, schering en inslag