Nieuw SGO bestuurslid Peter stelt zich voor

Ik ben Peter te Dorsthorst, 64 jaar en woon in Elst
Getrouwd met: Marianne
Hobby’s: fietsen, computers, met Marianne naar musea gaan, met vrienden uitstapjes maken, proeven van speciale biertjes. Verder ben ik al vanaf mijn 18e gelicenceerd zendamateur.

Op 24 juni van dit jaar ben ik na 46 jaar gestopt met betaalde arbeid. Al die jaren heb ik in de techniek gewerkt. Nadat ik was gestopt wilde ik graag vrijwilligerswerk gaan doen dat aansluit bij mijn werk- en levenservaring. Ik blijf graag bezig en vind het leuk nieuwe dingen te ontdekken.
Ik heb inmiddels zelf al veel ervaring op het gebied van aanpassingen en toegankelijkheid. Marianne is lichamelijk beperkt. Ze loopt moeilijk, heeft elleboogkrukken, een rolstoel, een scootmobiel en andere aanpassingen in huis. Verder hebben we een aangepaste auto waar Marianne gemakkelijk in- en uit kan komen. Wij hebben inmiddels al vaak te maken gehad met het aanvragen van voorzieningen.

De SGO kenden Marianne en ik al. We lezen reeds jaren het Nieuwsblad.
Op 14 september zijn Jeanne en Theo bij ons thuis geweest. We hebben een prettig gesprek gehad waarbij we elkaar een beetje hebben leren kennen en hebben uitgewisseld wat we zouden willen en verwachten van elkaar.

Wat ik doe bij de SGO: In Elst de toegankelijkheid van openbare gebouwen nagaan en het resultaat op de website van OnsOverbetuwe vermelden.
Advies geven aan de doelgroep over aanpassingen, domotica en toegankelijkheid.
Inmiddels ben ik twee keer op dinsdagavond bij een vergadering geweest in Herveld.

Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en iets te kunnen betekenen voor anderen. Daarom ben ik blij met dit vrijwilligerswerk en hoop er nog lang een positieve bijdrage aan te kunnen leveren!

Peter