Nieuw bij NEC: elektrisch rolstoelvoetbal!

Als je in een elektrische rolstoel zit moet je ook kunnen voetballen. Met die gedachte start NEC in Nijmegen in samenwerking met de KNVB een team voor elektrisch rolstoelvoetbal. Daarmee komt de droom van een elfjarig jongetje dat dolgraag wilde voetballen in zijn rolstoel eindelijk in vervulling.

Voor kinderen in een elektrische rolstoel bestaan eigenlijk nog niet zoveel sporten. E-hockey is bijvoorbeeld een populaire sport bij deze doelgroep. Doordat NEC nu als eerste met een rolstoelvoetbalteam start, worden de sportmogelijkheden in een elektrische rolstoel groter!

Rolstoelen met bumpers
In Nederland is nu de eerste stap gezet in Nijmegen met een kick-off op de Sint Maartenskliniek. Bij een eerste clinic wordt gekeken of NEC een team kan vormen met sporters tussen de 10 en 23 jaar. In samenwerking met de KNVB en Uniek Sporten zijn al acht speciale elektrische rolstoelen met bumpers aangeschaft. Jop Pepping, Projectleider voor het Elektrisch Rolstoelvoetbal bij NEC, legt uit waarom de rolstoelen moeten worden aangepast.
“Om de bal, die speciaal ontworpen is, in beweging te kunnen brengen moeten er bumpers op de elektrische rolstoelen worden aangebracht. Dit is maatwerk en persoonsgebonden. Om die reden is het zo complex om te starten met deze variant van voetballen.”
Lach op het gezicht
Jop is blij dat het gelukt is om een start te kunnen maken met het project. “In totaal hebben we samen met de KNVB en Uniek Sporten acht elektrische rolstoelen kunnen aanschaffen. We zijn erg trots op het feit dat we dit voor elkaar hebben gekregen. We kunnen hiermee een mooie start maken en de deelnemers weer met een lach op het gezicht laten sporten.”
Ga voor meer informatie naar NECMaatschappelijk.nl
Bron: unieksporten.nl