MFC Zalencentrum De Hoendrik in Herveld/Andelst geopend!

Samen met Ans gingen we een kijkje nemen. Is de nieuwe Hoendrik toegankelijk? Een paar jaar geleden hebben we tijdens een informatieavond de bouwtekeningen mee bekeken. En inderdaad, het is een prachtig, modern, toegankelijk en aantrekkelijk, gezellig gebouw geworden. Naar binnen ga je via een hellingbaan of trapje en door de automatische deuren kom je in de ruime hal. Zelfs de kapstokken zijn wat lager zodat iedereen er goed bij kan.

In de hal kun je zonder drempels naar de vergaderzaaltjes, de grote oefen- en verenigingsruimtes, het café, de sporthal en feestzaal met podium. Daar bevindt zich nog een invalidentoilet. Alle ruimtes beschikken over onderrijdbare tafels.

Grote feestzaal met podium

Deze zaal is ook voor mensen met een beperking prima toegankelijk en aan (bijna) alles is gedacht. Was er voorheen sprake van een klein, steil en donker trapje naar het podium, nu ligt ook daar een hellingbaan (foto Ans). Er is een fraaie artiestenruimte bij deze zaal. De zaal wordt ook verhuurd voor trouwpartijen en grote feesten. Er is een apart invalidentoilet. En er kan gebruik worden gemaakt van een aparte toegangsdeur.

Café

Centraal in het gebouw is een gezellig en mooi cafégedeelte waar je de hele dag welkom bent, met mooi weer kun je buiten op het terras plaatsnemen.

Sportzaal

Deze zaal is ook bereikbaar via een toegangsdeur aan de achterzijde. Voorzien van een aparte aangepaste ruimte met douche/toilet voor rolstoelers.

Toch wat kleine minpuntjes

Sommige binnendeuren zijn erg zwaar en 87 centimeter breed. Ze kunnen wel worden vastgezet en er zijn alternatieven, bijvoorbeeld een ruimte met dubbele deuren. De informatieborden zijn groot maar bieden weinig contrast, daarbij is de hal best donker. Misschien dat er op sommige glasdeuren wat meer contrast kan komen. De drie bars in de verschillende zalen hebben jammer genoeg geen van allen een verlaagd gedeelte voor rolstoelers en kleine mensen. Er is geen ringleiding. Info https://dehoendrik.nl