Meerdere mooie woon- en werkinitiatieven in de Overbetuwe

 Bij ons Thuis

Het ouderinitiatief van Lidy  (onze columniste) wil veertien appartementen voor jongvolwassenen met beperking  laten bouwen Als er in hetzelfde pand ook senioren worden gehuisvest kunnen de jongeren hun buren helpen. Er is een inmiddels intentie ondertekend met thuiszorgaanbieder Woondroomzorg  Geldermalsen. Ze zijn druk bezig om een geschikte locatie te zoeken.

Vitaal Sportpark de Pas in Elst

Er is een speeltuin met klimtorens en een zand- en waterspeeltuin voor kinderen, routes om te wandelen en hard te lopen, een vijver om te vissen (met een aangepaste vissteiger), bankjes om uit te rusten en callesthenics toestellen om je in het zweet te werken. Daarnaast zijn er plannen om een werkpost voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met een beperking en statushouders welkom te heten op sportpark de Pas.

Krijg de kleertjes

Ruilpunt KrijgdeKleertjes, kleding voor kinderen en volwassenen ruilen heeft een nieuwe ruimte ingericht. Ze hebben een team vrijwilligers en werken samen met cliënten van de dagbesteding bij Driestroom. Je vindt hen in “Het huis van de Wijk” Triade, Prins Hendrikstraat 5a in Elst. Op facebook vind je de actuele informatie over openingstijden en de afspraakmogelijkheden. www.krijgdekleertjes.nl/ruilpunt/elst

 Driestroom en Omroep Gelderland

Driestroom en Omroep Gelderland werken vanaf 1 januari 2021 samen.  Er zullen in de bedrijfskantine van Omroep Gelderland in Arnhem een aantal dagen per week assistent-medewerkers aan het werk zijn. Zij worden ondersteund door begeleiders van Driestroom.
Bij Omroep Gelderland zijn er voor de assistent-medewerkers van Driestroom ontzettend veel mogelijkheden om te groeien en te ontwikkelen. Ze zorgen voor een nette bedrijfskantine, de vitrines worden bijgehouden en in de keuken bereiden ze een lekkere lunch voor de medewerkers van Omroep Gelderland.  Tom, assistent-medewerker van Driestroom, was bij de ondertekening: “Voor mij is dit een heel mooi moment. Uiteraard vind ik het wel spannend om op een nieuwe plek te beginnen, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Het leukste werk in de keuken vind ik het maken van verse soepen. Daar zullen de medewerkers van Omroep Gelderland heel blij mee zijn.”
Bron: www.driestroom.nl