Meedoenregeling Overbetuwe 2021

In februari 2020 is de Meedoenregeling van start gegaan. Het aanbod hierop is inmiddels fors uitgebreid.

In 2020 waren er 1248 deelnemers aan deze Meedoenregeling (395 kinderen en 835 volwassenen). De verwachting is eind 2021 ongeveer 1400 deelnemers te hebben. In 2021 wordt met de kinderburgemeester een filmpje opgenomen om zo nog meer kinderen te bereiken en te laten profiteren van de aanbiedingen.

Er zijn nu ruim 150 aanbieders, van sportverenigingen, sociale organisaties tot lokale winkels.

Met aanbieder Ariva wordt overlegd om dagkaarten Ov toe te voegen aan het aanbod. Dat gaat over setjes dagkaarten (5 en 10 stuks) die 3 jaar geldig blijven. Hopelijk lukt dit en komt het aanbod in de webwinkel.  Er wordt gewerkt aan eenvoudiger te begrijpen afhaalbewijzen en bestelbevestigingen.

 Overige afhaalbewijzen

Als je een bestelling hebt gedaan die je vanwege Corona afgelopen periode (ook uit 2020) niet kon verzilveren, is het nu mogelijk om deze in 2021 alsnog met je afhaalbewijs af te halen. Door de gemeente is in sommige gevallen rechtstreeks contact opgenomen met deelnemers om problemen, vragen daarbij op te lossen.

Omdat ook veel mensen uit onze doelgroep, mensen met een lichamelijke beperking, tot de minima behoren is de SGO actief om hierin mee te denken. De SGO vindt belangrijk dat:

  • een begeleider tegen dezelfde korting of gratis mee kan. Als je niet zonder begeleider weg kunt is het logisch dat deze door gebruiker betaald wordt. Maar de kosten zijn dan dus dubbel
  • punten te besteden zijn bij plaatselijke winkeliers zodat je in alle kernen je punten dichtbij kunt besteden, bijvoorbeeld bij de opticien, apotheek, boekhandel, bloemen, Hema, Blokker, groenteschuren, fietsenwinkels (onderhoud), hobbywinkels, pedicure, kappers, dierenartsen, Medipoint etc. En dat bijvoorbeeld ook eetgelegenheden in de Overbetuwe worden opgenomen
  • er een breder aanbod beschikbaar is van lokale sportclubs en contributies vrijetijdclubjes (bridgen, darten, kaarten, muziek, koren, scouting, yoga etc.).

Contact gemeente Overbetuwe: Marco.vanVeen@overbetuwe.nl  of  vragen@meedoeninoverbetuwe.nl

Volwassenen en thuiswonende minderjarige kinderen vanaf 4 jaar kunnen op Meedoen in Overbetuwe producten uitkiezen in de webwinkel. U vindt hier lidmaatschappen, uitstapjes en leuke activiteiten. Het aanbod is samengesteld door lokale verenigingen, stichtingen en winkels. Hierdoor is het aanbod heel ruim en is er altijd iets in de buurt te doen.

 Punten  Meedoen in Overbetuwe werkt met punten. Iedere volwassene krijgt 200 punten. Ieder thuiswonend minderjarig kind vanaf 4 jaar krijgt 600 punten. Deze punten kunt u tot en met 22 december 2020 besteden. U kunt de punten in gedeelten besteden, of in één keer opmaken. Dat mag u zelf weten.

 Kom ik in aanmerking? U heeft recht om deel te nemen als uw (gezamenlijk) inkomen (werk of uitkering) niet hoger is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Veel informatie kunt u vinden op de website: https://meedoeninoverbetuwe.nl/

 

Uitschrijven Nieuwsbrief  oude GelrePas

Geen GelrePas meer in de Overbetuwe, maar iedereen ontvangt gewoon de Nieuwsbrief nog….. Dat is wel gek want je hebt er niks meer aan. Helaas moet je deze nieuwsbrief zelf opzeggen per mail. Onderaan elke GelrePas Nieuwsbrief staat in kleine letters:   Voorkeuren aanpassen  / Uitschrijven