Jeanne vroeg aan mij hoe ik in deze coronatijd mijn dagen vul. Ik ben iemand die eigenlijk teveel dingen leuk vind om te doen.
Allereerst sta ik hier in Heteren bekend om mijn themaraam. Mijn voorraam heb ik altijd ‘versierd’ in een thema. Bijvoorbeeld: Valentijn/carnaval/Pasen/zomer/herfst/Halloween/Sinterklaas en Kerst. Vorig jaar was ik ermee gestopt, toen kreeg ik van veel mensen de vraag wanneer mijn raam weer versierd zou zijn. Vrijwilligers die met bewoners van Liefkenshoek wandelen, lopen speciaal daarvoor bij mijn huis langs. Nou, toen kon ik er niet meer omheen. Mijn raam is dus weer ‘in thema’. Op dit moment nog net Halloween maar vanaf begin november komen de gympieten weer in het raam.

Ik het heerlijk ontspannend om te kleuren. Mandala’s vind ik heerlijk

Mandala’s in allerlei maten, van 20×20 cm tot 100×100 cm, maar ook andere vormen. Het liefst fantasie kleurplaten. Maar soms ook wel bloemen of dieren. Uren kan ik mij hiermee bezig houden. Vooral ’s avonds een uur of twee voor het slapen gaan. Het ontspant zo lekker en het maakt je hoofd leeg. Het liefst kleur ik met stiften maar ik heb ook heel mooie kleurpotloden. Het ligt eigenlijk aan de plaat die ik kleur.

Daarnaast heb ik zoals velen onder ons het puzzelen weer ontdekt. En dan vooral de komische puzzels zoals bijvoorbeeld de bekende puzzels van Jan van Haasteren. De puzzels van 500 en 1000 stukjes hebben mijn voorkeur. Ook hier kan ik uren mee bezig zijn.

En sinds kort het diamond painting. Ik wilde er eigenlijk niet mee beginnen omdat ik al zoveel hobby’s heb. Maar van vrienden kreeg ik een mooie uitdaging om in deze tijd bezig te zijn. Die heb ik inmiddels af en ben nu bezig met mijn tweede. Alleen pak ik het meteen maar groot aan. Ik ben nu bezig met een heel mooie van 65×65 cm.

Verder vind ik haken en borduren ook leuk, alleen krijg ik daar snel een tennisarm van dus daar kan ik helaas niet veel tijd in stoppen.

Ook maak ik wat kaarten die ik dan ’s ochtends vroeg (rond 5.30 uur), want dan kom ik niemand tegen, bij ouderen in de bus doe. Dit ter bemoediging in deze tijd. Hier krijg ik mooie reacties op. En dat geeft mij weer moed om hiermee door te gaan.

Het lezen van thrillers van schrijvers zoals Tess Gerritsen en Saskia Noord vind ik heerlijk. En ik vind het ook nog fijn om me in te zetten voor de SGO waarvoor ik contactpersoon in Heteren ben. Nou jullie zien wel, ik verveel me niet. Ik ben benieuwd naar de bezigheden van jullie.