Kinderfeestje vieren

Kinderfeestjes

Al jaren organiseer ik dingen voor kinderen. Met veel plezier.
Het begon op scouting, later in de recreatie op een camping, daarna op de bso en ook kinderfeestjes voor de kinderen van mijn zus en onze eigen kinderen.
Maar een kinderfeestje voor ons meisje in rolstoel samen met andere kinderen met sondevoeding, looprek, autisme of andere hulpmiddelen of aandoeningen was toch iets anders.
Ach goed in organiseren als ik ben, bedacht ik me dat ik gelijk bij haar eerste verjaardag op school een feestje zou organiseren. Bij ieder kind nodig ik ook een van de ouders uit. Zo leren wij de ouders kennen en hebben we bij ieder kind zijn/haar eigen expert voor de specifieke zorg. Ook leek het me slim voor de toekomst dat ook andere ouders ons kind zouden durven uitnodigen. (Inclusief een van ons).

En dat heeft geholpen want ze wordt voortdurend uitgenodigd…

Het eerste feest wat we gaven was een feestje in onze eigen tuin. Ze is in april jarig dus meestal hebben we geluk met het weer.
We hadden kuikentjes en pas een varkentje, dat was al feestelijk. Mark had een aanhanger geregeld voor achter onze trekker. We hadden daar stoeltjes en kussens in gelegd en de kar met slingers versierd. Ze kregen limonade en taart, Zaza mocht de kaarsjes uitblazen en kreeg na het zingen haar cadeautjes. Daarna konden de kinderen bij de dieren kijken en ook de geitjes voeren. Verder speelden ze in het gras en in de wilgentenenhut. En als ’toetje’ een rondje met de trekker door het dorp! Het was super gezellig!
Het tweede feest werd een heksenfeest en ook dat was zeer geslaagd.

Gymfeestje
Zaza werd uitgenodigd op een gymfeest. Ik vroeg me van te voren af hoe we dat gingen doen met onze dame want ze blinkt nou niet bepaald uit in grof motorische vaardigheden! ?
Niet kunnen zitten, staan of lopen maar wel gymmen…
Maar deze gymjuf was een bijzondere, ze liet zich niet door de beperkingen uit het veld slaan. Samen met een ander spastisch kind werd Zaza op een kleed over de vloer gesleept, dat was echt heel leuk! Er een schommel van een grote mat waar alle kinderen samen op konden liggen of zitten. We deden een balspel zittend in de kring waarbij haar gewoon vast hielden. Het was een groot succes!

Ook heeft ze al een dierentuinfeestje gehad en een knutselfeestje waar we lekker aan de gang gingen met zand, glitters, water en plakkertjes.
In de toekomst wil ik graag een roller disco organiseren bij ons in de schuur. Lijkt me gewoon cool. Wie kan, mag op rolschaatsen komen en Zaza rolt natuurlijk in rolstoel de dansvloer op!

Er zullen nog vele feestjes volgen en ook de kinderfeestjes van haar zus zijn vaak zo, dat ook Zaza gewoon mee kan doen.

Want SAMEN vieren we feest.