Isabella speelt hockey in Bemmel

In november 2019 heeft Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe aandacht besteed aan G-hockey in Bemmel. Nu in 2022 doen wij dat weer. MHC Bemmel 800 biedt kinderen met een lichamelijk en/of geestelijke beperking hockey aan. Dit is vanaf 2008 erg succesvol voor de sporters in de regio Lingewaard en Overbetuwe.

Langs het RijnWaal fietspad tussen Elst en Lent kom je langs de hockeyvelden van Bemmel. Een mooi en up-to-date sportpark, met veel velden en veel activiteiten. Naast de reguliere teams heeft de hockeyclub ongeveer 20 sporters met een beperking. Dit is onderverdeeld in twee teams, G1 en G2.

Eén van deze sporters is Isabella Aldus uit Huissen. Isabella is 16 jaar, is sinds 2020 lid van de hockeyclub en gaat iedere dag op de fiets naar het VMBO Westeraam in Elst. Ze komt uit een sportieve familie. Haar broer en zus waren al lid van de hockeyclub. Dus het was logisch dat Isabella ook ging hockeyen. Vanwege ADHD heeft Isabella wat extra begeleiding en uitleg nodig.
De teams G1 en G2 trainen iedere woensdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur op het sportpark Ressen. Dit sportpark is ook voor sporters uit de Overbetuwe goed bereikbaar. Na een warming up en conditietraining van ongeveer 30 minuten worden er veel oefeningen met de stick gedaan. Deze oefeningen gaan over techniek en tactiek. Bijvoorbeeld hoe speel je elkaar aan in de stick en hoe loop je vrij. Iedere training wordt afgesloten met een partijvorm. Moe en voldaan wordt de training dan rond 20.30 uur afgerond. Het gaat om winnen EN plezier. Iedere speler van het hockeyteam heeft eigen beperkingen, maar de onderlinge acceptatie is groot. De leeftijd van de sporters varieert van 10 tot 35 jaar.

Het G-hockey-team heeft de passie: ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’, want iedereen moet kunnen hockeyen.
Isabella is de rechtsvoor binnen haar team. Dat betekent aanvallen, voorzetten geven aan de andere spelers maar ook zelf scoren. Isabella is snel, heeft een goed overzicht en maakt graag doelpunten. Ze ervaart een fijne sfeer en veel enthousiasme binnen de club en het team. Iedere twee weken speelt Isabella een competitiewedstrijd tegen een club uit Almelo, Arnhem of elders. Meestal speelt het team op een gedeelte van het veld en dan zes tegen zes. Daarnaast biedt de club extra activiteiten, zoals zaaltraining in de winter, toernooien rondom de zomerperiode, Beach hockey, Special Olympics en een etentje na afloop van het seizoen.

Inmiddels bestaat de groep uit circa 20 spelers uit de regio’s Lingewaard en Overbetuwe.
Nieuwe leden zijn altijd welkom.
Gedurende een gratis proefperiode van 3 lessen kun je ervaring met G-Hockey in Bemmel opdoen. Je krijgt hierbij begeleiding van een team van vijf trainers. Hierdoor is er alle ruimte voor persoonlijke vragen en ontwikkeling. Heb je interesse? Isabella en haar teamgenoten zien je graag!

Voor meer informatie:
Contact Karen van Mierlo
Bereikbaar op 06 – 33 76 11 65
www.mhcbemmel800.nl

Mixed Hockey Club Bemmel 800 is een hockeyclub uit Bemmel. De vereniging met ruim 850 leden is opgericht op 16 mei 1978 tijdens het 800-jarig bestaan van Bemmel en is gevestigd op het sportpark in Ressen.