Zet dit in de Gids van “OnsOverbetuwe.nl” en maak het iedereen makkelijker!

Helaas zijn er nog steeds veel bedrijven en organisaties die letterlijk drempels hebben. De fysiotherapeut met een lang grindpad, het restaurant zonder aangepast toilet, de winkels met zware drangers, te smalle deuren, hoge deurdrempels etcera.

Gids toegankelijkheid
In de Gids van OnsOverbetuwe vindt u nu voortaan alle toegankelijkheidsinformatie van bedrijven, winkels, ondernemingen, gebouwen in de hele Overbetuwe.
Gebruikers: Je kunt nu eenvoudig rolstoeltoiletten, toegankelijke horeca, zorg en welzijnsorganisaties, dorpshuizen terug vinden.
Bedrijven: Maak een bedrijfs/organisatie pagina aan op OnsOverbetuwe en vul ook meteen de info over de toegankelijkheid in. Kwestie van een paar vragen beantwoorden. Wilt u weten hoe u uw bedrijf toegankelijker kunt maken? Zie onderstaande tips van MKB of neem contact met ons op.

Websites met veel maatgeving en handige voorbeelden;
Bouw Advies Team Utrecht   www.batutrecht.nl
MKB                                          www.mkbtoegankelijk.nl/hetiszoklaar/
Bartimeus voor visuele toegankelijkheid

Overbetuwnaren deel uw goede en minder goede ervaringen en tips over de toegankelijkheid van bedrijven winkels, (zorg) organisaties met ons, zodat wij het op de site kunnen vermelden. Neem een kijkje en mail ons om uw bevindingen of vragen door te geven; sgo.overbetuwe@gmail.com
U kunt ons ook om tips vragen om de toegankelijkheid van uw pand te verbeteren, we kijken met u mee.

Elst, Zetten en Hemmen
Daarnaast gaat in Elst ons SGO bestuurslid Peter te Dorsthorst samen met zijn vrouw op pad om gebouwen, bedrijven, organisaties en winkels en op toegankelijkheid en inclusiviteit te beoordelen en tips te geven!
De eerste positieve resultaten zijn al binnen. Vaak kunnen kleine aanpassingen snel gerealiseerd worden waardoor je wél naar binnen kunt, of van een toilet gebruik kunt maken. Wilt u dit met ons in uw eigen dorp doen? Graag!!

Kijk op www.Onsoverbetuwe.nl/gids voor bijvoorbeeld een kapper, tandarts etc. De toegankelijkheid vind je dan in het linkermenu.