Voetbal + en Special Sports

Voetbal+

In een eerder bericht in het mooie SGO-magazine hebben we melding gemaakt van het bestaan van Voetbal+, de afdeling bij voetbalvereniging Spero, die de mogelijkheden biedt in de gemeente Overbetuwe  om op aangepaste wijze de voetbalsport te beleven. De persoonlijke aandacht die Voetbal+ je biedt, geeft je een garantie om binnen je eigen mogelijkheden te kunnen sporten. Sinds de oprichting in 2016 is het ledenaantal gegroeid en zijn we trots op ons begeleidingsteam van trainers, keeperstrainers, leiders en verzorgers.
De trainingen vinden plaats bij s.v. Spero op een kunstgrasveld en er wordt elke vrijdagavond van 18:00 tot 19:00 uur getraind, door sponsoring hebben we een rijkdom aan ballen, hesjes en spelmateriaal. Kijk voor een impressie op de facebookpagina van Spero, er staat een complete wedstrijd op tegen Dreumel.

Special Sports Event

Een mooie benaming voor een mooi evenement, in 2019 gaan we voor de derde editie. Wat is het??

Een sportdag en in het bijzonder de mogelijkheid om kennis te maken met het op aangepaste wijze de verschillende sporten die aangeboden worden te beoefenen. Naast het sporten is er voldoende ruimte voor plezier maken met elkaar, denk aan muziek, gezamenlijke warming up, cooling down, hapje en drankje, en vooral niet te vergeten, deelnemers shirts en mooie medailles. Voor iedereen een prijs.

De sporten die beoefend kunnen worden zijn over het algemeen buitensporten, het evenement vindt plaats  op sportpark de Pas, denk dus aan voetbal, hockey, maar zeker ook aan tennis, zitvolleybal en scoutingsactiviteiten. De organisatie denkt nog na over tal van andere sportaanbiedingen, waarbij uiteraard zeker ook aandacht voor binnensporten.

Na de eerdere evenementen in 2015 en 2017 hebben zich veel sporters bij de diverse verenigingen aangemeld en sporten ze nu met erg veel enthousiasme, goede voorbeelden van clubs die de sporters de ruimte bieden zijn Spero Voetbal+, tennisvereniging ETV de Helster en Hockeyvereniging HCOB. De datum voor 2019 ligt nog niet definitief vast, maar gedacht wordt aan een zondag ergens mid september. De werkgroep 2019 is volop bezig met de voorbereidingen en gaat er weer een prachtige dag van maken.

Van de ontwikkelingen houden we u zeker op de hoogte, namens het comité, Frans Petersen