Mail ons

3 + 1 = ?

Hoi, ik ben Salma Bensiali , de kinderburgemeester van Gemeente Overbetuwe.

U zult zich vast afvragen waarom ik precies een feestdag wilde organiseren.

Het begon eind 2018 dat ik me realiseerde dat er nog best weinig aandacht wordt besteed aan mensen met een beperking. Ik weet dat, omdat mijn broer Omar in een rolstoel zit en niet kan praten en lopen en meervoudig gehandicapt is. Ik had een brief geschreven naar de oud-burgemeester Toon van Asseldonk. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een brief waarin stond dat ik was uitgenodigd om langs te komen op het Gemeentehuis, samen met mijn ouders en mijn broer Omar, om over de dag te praten. Ik was heel blij toen ik het hoorde en kon niet wachten totdat het zover was.

Toon van Asseldonk begon ook al wat te zeggen over het kinderburgemeesterschap, ik was direct al geïnteresseerd en wilde gelijk meedoen aan de competitie. We kregen sollicitatiebrieven van de juf uitgedeeld en ik vulde de brief thuis in.

Ik hoorde dat ik op sollicitatiegesprek mocht komen en vond het superleuk en een tikkeltje spannend. Uiteindelijk ben ik nu de kinderburgemeester van gemeente Overbetuwe. Nu ik kinderburgemeester ben heb ik meer contact met de gemeente die me goed kan helpen met dingen die ik wil uitvoeren. En ik ben superblij dat het zover is gekomen en dat iedereen mij wil helpen met het organiseren van de dag.

Ik ben jullie hiervoor erg dankbaar.  Bron foto: Susan

Mail ons