Dank bezorgers!
In Heteren gaan de vrijwilligers van de huiskamer voortaan onze SGO bladen rondbrengen. Top!
We bedanken vooral ook Hans Wassink die dit jarenlang in Heteren voor ons deed!!

Gevraagd SGO contactpersonen
We willen graag uit alle dorpen een contactpersoon hebben in ons bestuur. Helaas ontbreken ze voor Zetten, Oosterhout en Valburg. Iets voor u? Signaleren en meedenken over wat er specifiek in de dorpen speelt met betrekking tot onze doelgroep? Wat gebeurt er in úw dorp op het gebied van Wmo, Wonen en Bouwen, Vervoer, Toegankelijkheid en Welzijn?

In Oosterhout kunnen we een extra bezorger van ons SGO Nieuwsblad gebruiken!  Slechts 4x per jaar …

Scholenproject mensen én hulphonden
We zoeken mensen voor de woensdagochtenden dat het scholenproject basisscholen in de Overbetuwe actief is, dat is zo’n 15 tot 25 x per schooljaar. Of kies zelf wanneer je tijd hebt, dan word je ingepland. Wil je als ervaringsdeskundige meedraaien? Of heb je affiniteit met lesgeven? Ga een keer met het team meedoen en ervaar het enthousiasme, de vragen van de kinderen. Eén of meerdere hulphonden met baasjes zijn zéér welkom….

NAH begeleider in Herveld/Andelst
We zoeken voor de dinsdagochtend in Andelst/Herveld (1 x per 2 maanden) iemand die raakvlakken heeft met de doelgroep niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en samen met ons dit café gaat runnen. We zijn in januari gestart. Locatie De Hoendrik. Bel Ans: 06 5164 7349 of mail Sgo.overbetuwe@gmail.com

Extra deurbellen, waar nog meer?
In Elst zijn er inmiddels 20 deurbellen aangebracht bij winkels met zware drangers op hun deuren. Zijn er nog locaties, ook in de andere dorpen, waar je een te zware deur binnen moet zien te komen? Dan gaan we ze daar ook promoten. Een draadloze bel kost 15 euro inclusief een rolstoelsticker!

Slechthorend of Doof?
Deze oproep om een tip kwam via via bij de SGO terecht. Geeske van Voorthuijsen hoort als slechthorende mountainbiker niet wat er achter haar aankomt. Dus wordt ze vaak van het pad af gefietst door ongeduldige fietsers. Daar heeft ze als illustrator iets op verzonnen: een sticker met een duidelijke tekst, die laat weten dat ze doof is, en met de vraag of ze me op een rustige manier inhalen. Heeft iemand misschien een tip of idee over hoe ik deze boodschap duurzaam en handig op m’n rug vast kan maken? Eisen zijn: boodschap goed zichtbaar, handig te bevestigen (geen ingewikkeld strijken of naaien), en over alle kleding heen te dragen. Je kunt reageren via haar Linkedin profiel.

Voor info en contact, mail of bel onze secretaris:
Secretaris@sgo-overbetuwe.nl of bel 06 4339 2730