Afgelopen anderhalf jaar konden de klassen niet bezocht worden. Gelukkig kon dit schooljaar met nieuwe energie, een nieuwe opzet en een paar nieuwe mensen het project van start gaan. Veertien scholen gaven al te kennen weer mee te willen doen. Op woensdagochtend komen mensen met een beperking plus een hulphond de leerlingen van groepen 6 en 7 vertellen hoe zij omgaan met een lichamelijke handicap. Kinderen kunnen dan zelf het lopen met een taststok ervaren en een stukje (laten) rolstoelrijden. Uitleg over braille, gebarentaal, hulpmiddelen en een erg leuke film bij aanvang zijn vaste prik.

Een van de eerste enthousiaste scholen was de Willibrordus school in Andelst. Zij deelden hun foto’s met ons.

Opslag en vervoer voorlichtingsmateriaal scholenproject.

Jarenlang hebben Theo van Summeren het vervoer en Dickie Heij de opslag van het voorlichtingsmateriaal verzorgd. Om verschillende redenen zijn beiden daar dit seizoen mee gestopt. Wij vinden dat jammer maar respecteren uiteraard hun keus en we spreken hier namens het bestuur grote waardering uit voor Theo’s en Dickies jarenlange inzet.

Inmiddels hebben we van Inge van den Berg, vestigingsmanager van Kersten hulpmiddelen uit Heteren, de toezegging gekregen dat zij kosteloos zullen zorgdragen voor een palletopslag in Heteren en dat er een haal- en brengservice verzorgd gaat worden tegen een sterk gereduceerd tarief. Aangezien de huidige stoelen versleten zijn heeft Kersten ook nog een schenking gedaan van twee rolstoelen ten behoeve van dit project.

Wij zijn heel blij met dit zeer genereuze aanbod van Kersten en waarderen de snelle en klantgerichte handelwijze.