Hemmen eindelijk toegankelijk?

Op OverbetuweDoet zagen wij tot onze grote vreugde plots onderstaand initiatief voor de aanleg van ‘vierwielhekjes’. Immers ook de SGO probeert al jarenlang (zie foto’s uit 2009 en 2018) een oplossing voor elkaar te krijgen. Blijkbaar is er nu eindelijk een ‘opening’ gekomen om hier iets aan te gaan doen.

Aanleg van ‘vierwielhekjes’

Hemmen en Zetten beschikken over een prachtig wandelpadennetwerk, waar veel gebruik van wordt gemaakt.
Probleem is dat de vele bruggetjes en hekken een onneembare horde vormen voor vierwielers:
rolstoelen, scootmobiels, kinderwagens, rollators, enzovoorts. De hekken zijn geplaatst om te voorkomen dat fietsers, ruiters en crossbrommers de wandelaars hinderen of de paden vernielen.

Er bestaan oplossingen voor dit probleem. Er is al een hek weggehaald en een aantal op- en afritten verbeterd, maar er moet nog veel gebeuren, onder andere het plaatsen van twee speciaal aangepaste hekken, waar vierwielers wel doorheen kunnen. Voor één hek is al subsidie gevonden, voor een tweede wordt nog bekostiging gezocht. De projectgroep bestaat uit twee vierwielers en twee lopenden.

Er wordt begonnen met Pad langs de Linge vanuit de Kom, er komen twee heel goede toegangshekken bij de hoofdingangen. Het plan is om dit over het hele gebied uit te breiden. Op termijn komt er een nieuw wandelpad vanaf Station Dodewaard naar Hemmen, de pannenkoekenboerderij.
Bruggetjes worden toegankelijk gemaakt door op- en afritten van steengruis te maken. Steengruis wordt verschaft door de grondeigenaar. Wellicht zijn er nog vrijwilligers nodig voor de uitvoering. Eén hek wordt geschonken door het Lyndensfonds, voor het andere worden donaties gezocht.