Help ons Scholenproject!!!

Het voorlichtingsscholenproject ‘Wat is Gewoon’ is een initiatief van de SGO. In de groepen 7/8 van de basisscholen in de Overbetuwe maken kinderen kennis met lichamelijke beperkingen en ervaren ze wat het is om er een te hebben. Door middel van een superleuk filmpje, werkboeken, rolstoel rijden, gebruik van taststokken, braille, gebarentaal, hulpmiddelen en veel praktische opdrachten zijn de kinderen een ochtend intensief aan de gang.

We kunnen veel, heel veel, nieuwe enthousiaste mensen gebruiken!

De afgelopen jaren zijn er nogal wat mensen gestopt, sommigen waren al ruim 20 jaar bij het project betrokken! Wie wil er nu samen met anderen het scholenproject in goede banen leiden? Het gaat dan om het organiseren en voorbereiden van de woensdagochtenden op een school in de Overbetuwe. Met of zonder ervaring, zeker als u met enthousiaste kinderen (groep 7) aan de slag wilt. Of wilt u hen vertellen over uw handicap, uw rolstoel, uw manier van communiceren, uw beperkingen, uw leven met hulpmiddelen, dan bent u van harte welkom! Neem contact op met Ans Selman, bel 0488-454284

Onlangs werd er een inklapbare lichtgewicht drempelplank aangeschaft. Tijdens de ochtend rijden kinderen in een rolstoel of ze lopen erachter, de drempel is een extra uitdaging daarbij! Kerstenhulpmiddelen brengt en haalt voor ons alle spullen die op zo’n woensdagochtend gebruikt worden naar en van de scholen. DANK!