Gezien haar beperking blijft Trees positief

Trees is een heel eind in de 70 en woont in een seniorenwoning in de Overbetuwe. Ze heeft het er prima naar haar zin, geniet van haar tuintje. Ze is geboren met de botgroeistoornis achondroplasie waardoor ze altijd klein is gebleven. Ze is haar ouders heel dankbaar dat zij haar zoveel mogelijk alles zelf hebben laten doen, ze ging naar het gewone onderwijs en woonde al vroeg op kamers. Trees werd door haar ouders ook altijd overal mee naartoe genomen. Heel belangrijk dat ze dat altijd gedaan hebben. Ze werd maatschappelijk werkster en werkte onder andere in Breda bij de gemeente.

“Ik denk in mogelijkheden”

 Keuken op maat
Haar huidige seniorenwoning liet ze zelf aanpassen door middel van een forse verhoging midden in haar keuken. Reden daarvoor was dat ze jaren eerder in Breda drie jaar had moeten wachten voordat de gemeente haar keuken had aangepast. Heel veilig was dat niet, immers een afstap van 15 cm richting kamer is voor iemand met korte benen wel heel eng. Dat vond de Wmo-adviseur van de gemeente ook, samen met de ergotherapeut werd er een aangepaste keuken geadviseerd en binnen drie maanden door de firma Pronk gerealiseerd! TOP!!

Actief
Vakanties, verre reizen naar het buitenland, musea bekijken zijn haar passie. Dat gaat helaas niet meer zo vanzelfsprekend. Maar gelukkig kan ze met haar auto nog wel het land in, familie, vrienden en musea bezoeken. Trees heeft zelf ook altijd graag getekend en geschilderd, volgde veel cursussen. Ze ontwikkelde een voorkeur voor portretten met pastelkrijt.

“Ik kan er veel in kwijt, vergeet werkelijk alles”