Gespot in Brabant
Enge lift

In een appartementencomplex waar veel ouderen wonen zijn voldoende goede liften om naar de etages te komen. Ze starten echter vanaf het centrale middendeel van het gebouw. Om daar te komen moet je eerst met een enge plateaulift. Want helaas is er wel een verschil van anderhalve meter hoogte van het hele gebouw met straatniveau. Daar is ooit een oplossing voor bedacht in de vorm van deze plateaulift…. Heel erg eng als je slecht ter been bent…. En oh ja, je moet de liftknop ingedrukt houden.

Deze inclusieve rollatorbank, het kostte even tijd om te ontdekken hoe je deze bank gebruikt, gelukkig vonden we een voorbeeld op internet. De zithoogte en de beide leuningen helpen bij het opstaan en het opstarten van je rollator. En je kunt gezellig zittend op je rollator naast iemand anders zitten met het gemak van een rugleuning. Of je parkeert de rollator ernaast.

Gespot onderweg

Tijdens onze vakantie kwamen we dit bord tegen. Een gemeente kan maar beter duidelijk zijn met betrekking tot de toegang van gehandicapten. Of een rolstoel daar ook onder valt?
Met een beetje humor komen we er wel. Natuurlijk hebben we de stad bekeken.