G-hockey in Bemmel

Vorig jaar vierde het G-hockey in Bemmel haar 10-jarig bestaan. En dat is een prachtige mijlpaal! Het idee om kinderen met een lichamelijk en/of geestelijke beperking hockey aan te bieden in aangepaste vorm bleek een goede te zijn. Inmiddels bestaat de groep uit circa 25 spelers uit de regio’s Overbetuwe en Lingewaard.

Frédérique van Raaij, 14 jaar oud, speelt inmiddels 5 jaar mee. Iedere week staat ze ruim een uur voor vertrek al klaar in haar hockeytenue, zoveel zin heeft ze in de wekelijkse training. Waarom? Omdat ze daar helemaal zichzelf kan zijn. Omdat ze sportief bezig is. Omdat de trainers zo ontzettend enthousiast zijn. Omdat ze daar vrienden en vriendinnen tegenkomt.

De deelnemers zijn kinderen, jongeren en volwassenen die niet rolstoel afhankelijk zijn en die vanwege een verstandelijk en/of lichamelijke beperking niet mee kunnen komen in het reguliere hockey. Het motto van de G-hockey is “gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet”. Wij vinden dat iedereen moet kunnen hockeyen. Het is namelijk bewezen dat sport niet alleen gezond is, maar ook een positief effect heeft op je gezondheid en stemming.

De groep in Bemmel is onderverdeeld in twee teams, G1 en G2. Beide teams trainen op de woensdagavond, de G1 van 18.30-20.00 uur en de G2 van 18.30-19.30 uur. Op een aantal zaterdagen per jaar spelen beide teams wedstrijden in de competitie poules georganiseerd vanuit de KNHB. Ook zijn er gedurende het jaar enkele toernooien waar we graag aan meedoen.

Om het jaar vinden in Nederland ook de Special Olympics plaats, waar hockey een vast onderdeel van is. Ook hier doen wij graag aan mee! In 2016 werd er een gouden medaille behaald en in 2018 een gouden en een zilveren medaille. Dit zijn fantastische sportevenementen en wij zijn nu al druk met de voorbereidingen voor de Special Olympics van 2020 in Den Haag. Om deel te kunnen nemen aan dit evenement zoeken wij nog sponsoren! Bent u of kent u iemand die ons wil helpen om voldoende geld in te zamelen zodat wij onze sporters met begeleiding naar Den Haag kunnen krijgen? Laat het ons dan weten, alle hulp is welkom!

Bij de G-hockey is het mogelijk om drie keer mee te doen als proef. Daarna beslis je of je lid wordt van onze club en dus met ons mee gaat hockeyen! Heb je hier interesse in? Frédérique en haar teamgenoten zien je graag!

Voor meer informatie zijn wij te vinden op:

Internet: www.mhcbemmel800.nl (kies voor hockey en klik dan op G-hockey)

E-mail: ghockey@mhcbemmel800.nl

Facebook: https://www.facebook.com/ghockeybemmel/