Even voorstellen: contactpersoon Valburg

Mijn naam is Françoise Vaartjes. Ik ben 56 jaar, getrouwd met Ronald, de trotse moeder van twee dochters, een zoon en de trotse oma van een prachtige kleinzoon. Ook maken gast- en pleegkinderen al jaren deel uit van ons gezin. Al bijna 36 jaar zijn mijn man en ik inwoner van de Overbetuwe, waarvan 19 jaar in Elst en inmiddels al bijna 17 jaar in Valburg.

Vanuit het welzijnswerkveld ben ik doorgegroeid en heb ik een jarenlange, brede werkervaring opgedaan, nationaal en internationaal; als gespecialiseerd pedagogisch medewerker, praktijkbegeleider, coach, trainer (rouw, verlies en interactie) en als teamlid van (landelijke) werkgroepen. Incidenteel ben ik nog, vanuit de gunfactor en op freelance basis, pedagogisch coach en trainer (informatie, advies, begeleiding en opvoedingsondersteuning; voor een groep, of een-op-een maatwerk, dat specifiek wordt afgestemd).

De laatste jaren ben ik, als vrijwilliger, actief geweest bij Stichting Achter de Regenboog (ADR).
ADR ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare. Dit doen we tijdens gezinsweekeinden. Door de ondersteuning vormt deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.
Tevens ben ik, als vrijwillig hulpverlener, ruim een jaar ingezet bij de VPTZ (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg; zorg afgestemd op de wensen en behoeften van de terminaal zieke en de naasten)

Ik draag graag mijn steentje bij in de vorm van oprechte betrokkenheid, een stevig deel kennis, een observerend oog en een luisterend oor. Dit doe ik door persoons-, doelgroep- en situatiegericht adviseren en ondersteunen.
Ik ga voor kwaliteitsbehoud en -groei, met een kritische en resultaatgerichte blik richting beleidsvorming en -ontwikkeling.
Na een periode van vier jaar als lid van de participatieraad, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging.
Voor mij een logische stap, mij nu in te zetten binnen de SGO; ik ben dankbaar, dit te mogen doen!

Ik ben iemand van ‘kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen’; dit zowel vanuit mijn vakgebied als mijn vrijwilligerswerk. Eveneens als ervaringsdeskundige (met mijn blijvend fysieke beperking). Samen kansen zien en zoeken naar de weg om die kansen ook daadwerkelijk te kunnen pakken, daar gá ik voor; kwaliteit met een gouden randje!
Ik ben laagdrempelig bereikbaar (contactpersoon Valburg) dus schroom niet om met mij contact op te nemen.
Graag tot ziens!