Een geslaagd bezoek aan het MFC Valburg

Op 20 juli jl. bezochten wij het MFC Valburg, het grote nieuwbouwpand ’t Knooppunt’, een MultiFunctioneel Centrum in hartje Valburg.
Van buiten gezien verraadt het pand niet wat het binnen allemaal te bieden heeft.

Vanuit de SGO hebben wij met een kritisch oog gekeken naar de toegankelijkheid. Op enkele eenvoudig op te lossen details na is het MFC een prachtcentrum dat vele mogelijkheden biedt voor jong en oud. Wij hebben enkele suggesties voor verbetering gedaan vanuit ons blikveld en onze ervaring.
Het MFC is een ontmoetingscentrum dat verrast met een ruime lichtinval door de vele ramen. Ramen die tegelijkertijd voor verbinding zorgen tussen de ruimtes.

Bij binnenkomst daagt de grote ontmoetingsruimte al uit, een grote leestafel aan de ene kant en vele gezellige zitjes door de ruimte verspreid. Bar en keuken (met ondersteuning van het personeel van Het Wapen van Valburg) zijn aanwezig voor de inwendige mens.
Een fraaie sportzaal met veel attributen, brede gangen, toilet- en douchegelegenheden en zowel trap als lift maken de benedenverdieping compleet.
Daarnaast kan een kleine, efficiënt ingerichte ruimte (met eigen ingang naast de hoofdingang) voor meerdere doeleinden benut worden. Datzelfde geldt voor de grote (opdeelbare) ruimte boven.
Het gehele pand is voorzien van audioapparatuur. Beneden is een groot scherm en ook boven is een beeldscherm aanwezig.

Kortom, er is voor elk wat wils.

Zo zijn er bijvoorbeeld na de zomervakantie Het Eetcafé, Breek de Week, Recreatieve Sportvereniging Valburg (RSVV), de Sint Jacobusschool en Stichting KunstenaarsCollectief Valburg al te vinden. Er worden yogalessen gegeven en zelfs Sinterklaas zal er dit jaar zijn intrede doen.

Wij hopen met dit stukje ieders interesse gewekt te hebben om in het MFC te gaan kijken en vooral om gebruik te gaan maken van deze unieke ontmoetingsplek!
Een echte aanrader om deel te gaan nemen aan bestaande activiteiten of om zelf iets leuks te gaan organiseren. De faciliteiten zijn er!

Op de foto hiernaast: Peter Hilhorst die zich jarenlang ingezet heeft om dit MFC tot stand te brengen. Hij was direct betrokken bij de bouw. Danielle Manneke-van Ginkel, bestuurslid MFC (rechts op de foto) en Francoise Vaartjes, bestuurslid SGO.
Kijk voor meer informatie op:
www.knooppuntvalburg.nl/organisatie/stichting-mfc-valburg/
en voor de toegankelijkheid op:
www.onsoverbetuwe.nl/pagina/knooppunt-valburg

Tot ziens, in het MFC!
Jeanne en Françoise.