BIJZONDER MOBIEL

Even op de fiets stappen lijkt zo gewoon, voor mensen met een specifieke mobiliteitsbehoefte is echter een passende oplossing nodig.

Tijdens een bezoek aan Bijzonder Mobiel in Andelst, zijn wij aangenaam verrast. Harald Oskam, de drijvende kracht achter Bijzonder Mobiel, heeft ons écht laten zien wat maatwerk is.

Kosten
Over het algemeen gaat het bij de aanschaf van een E-bike of een aangepaste fiets om een flinke investering. Doordat er bij Bijzonder Mobiel tweedehands fietsen als nieuw worden opgeknapt en onderdelen worden gecombineerd, worden levertijden korter en is ook het financiële plaatje aantrekkelijk; zo wordt een vervoersmiddel niet alleen maatwerk/aangepast maar eveneens betaalbaar.
Aanpassingen
Of het nu gaat om driewielfietsen, elektrische fietsen, volwassenen- of kinderfietsen, duofietsen, tandems, fietsen die al in een speciale uitvoering geproduceerd zijn (bijvoorbeeld door Van Raam) of fietsen die als zodanig aangepast worden, bij Bijzonder Mobiel is TOEGANKELIJK het toverwoord.
Tip: Neem je eigen ergotherapeute mee, zij weet wat in jouw speciale (medische) situatie veilig en inzetbaar is.
Oefenen
Soms kan het wat tijd en oefening vragen om met een aangepaste fiets overweg te kunnen.
Dit kan, in samenwerking met een bedrijf uit Oosterbeek bestaat de mogelijkheid om de fiets op een speciaal daarvoor bestemd terrein uit te testen. Ook hierin kan jouw eigen ergotherapeut een rol spelen, zij/hij kan stapsgewijs met u de fietsvaardigheden oefenen.
Tekst en foto’s van Francoise Vaartjes

Bijzonder Mobiel is te vinden in Andelst, Geurdeland 17M, Tel: 0318- 250350