Ik ben slechthorend en ik heb twee gehoortoestellen om mogelijk te maken dat ik toch mee kan doen met werk, sociaal leven en vrijwilligerswerk. Dat is niet vanzelfsprekend.

Tafelmicrofoons en penmicrofoon die via bluetooth een koppeling hebben met mijn gehoortoestellen. De tafelmicrofoons gebruik ik voor overleg op mijn werk. De penmicrofoon ook bij bijeenkomsten en lezingen. De pen kan ook op de TV aangesloten worden. Door de directe koppeling versta ik het beter dan als het geluid via de lucht naar mijn gehoortoestellen komt.

De afstandsbediening hangt om mijn hals en dit is ook de antenne. Ik kan hiermee ook mijn mobiele telefoon koppelen en de geluidssterkte aanpassen. Verder heb ik een zender die aangesloten is op de deurbel. Deze zender werkt via bluetooth ook voor rookmelders.

Een wekker met daarop aangesloten een triller voor onder mijn kussen.

Flitsers die gaan flitsen als rookmelders afgaan of de deurbel wordt ingedrukt. De wekker krijgt dit signaal ook dus de triller gaat af en de wekker gaat ook flitsen.

Het is dus niet slechts één hulpmiddel dat favoriet is maar een compleet pakket.