Woensdagmiddag 8 juli gaf Salma met enige spijt het stokje oftewel de ambtsketen over aan de nieuwe kinderburgemeester van de Overbetuwe, Julia Meeuwsen. Met veel plezier heeft Salma zich afgelopen jaar ingezet voor mensen met een beperking. En dat heeft ze echt heel goed gedaan! Erg jammer dat het spetterende feest, Special Kids Day, als afsluiting van haar jaar als kinderburgemeester in het honderd liep door alle coronaperikelen. Maar, zo hebben we Salma beloofd, dat gaan we volgend voorjaar, zondag 31 mei, dubbel en dwars inhalen. Alle draaiboeken daarvoor liggen klaar, we hebben de meeste activiteiten al kunnen omzetten naar volgend jaar.

De SGO plus enkele Special Kids Day organisatoren bedankten Salma voor haar inzet, de mensen met een beperking zijn dit afgelopen jaar in de Overbetuwe volop in de schijnwerpers gekomen.

Ere-ambassadeur

Salma is door ons benoemd tot ere-ambassadeur van de SGO!Jammer genoeg mocht er maar een beperkt clubje mensen bij dit afscheid aanwezig zijn. Want natuurlijk zijn er bij de SGO en Special Kids Day nog veel meer mensen actief…

De activiteiten van Salma voor SGO in het afgelopen jaar in een notendop:

  • Uitreiking 2019 van zwem4daagse medailles van het maandagochtend zwemuur
  • Special Kids Day, bedenker en grote organisator, ontwerper van het logo
  • Steun binnenhalen bij de Betuwse Uitdaging
  • Schrijven, filmen en bloggen voor ons blad
  • Aanwezigheid bij de uitreiking van onze gewonnen ANWB subsidieprijs
  • Aanwezigheid bij de opening van de twee speeltuinen in Driel
  • Aanwezigheid bij een bijeenkomst van Zorgbelang in Landerij de Park.

Afscheidsspeech van Salma

Ik ben nu ruim een jaar kinderburgemeester geweest. Ik heb zoveel leuke dingen gedaan en veel nieuwe mensen leren kennen. Wat ik hartstikke leuk vond om te doen is meehelpen met het organiseren van Special Kids Day. Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken om het te organiseren. Het is jammer dat het dit jaar niet doorging door corona, maar volgend jaar word het net zo leuk!

Natuurlijk heb ik ook veel andere leuke dingen gedaan. Zoals: aanwezig zijn bij De Polenherdenking, opnames voor het jeugdjournaal, T-shirts uitgedeeld bij de vierdaagse, Sinterklaasoptocht, Winterfestijn geopend, Akkerrandendag, ANWB prijsuitreiking van een aangepaste speeltuin voor kinderen met een beperking, een boekpresentatie van het boek ‘Sjef de Kliniek’, aanwezig zijn bij de ‘Oost Betuwse Uitdaging’ beursvloer en natuurlijk nog veeeeeeeeeel meer dingen!

Ik heb ook veel nieuwe dingen geleerd! Zoals nieuwe woorden en voor een groot publiek praten. Dat vond  ik eerst best wel eng. Al met al heb ik een super toffe tijd gehad. Ik bedank natuurlijk iedereen die mij afgelopen jaar heeft geholpen. Ik wil hierbij de burgemeester en mijn begeleiders Josselien en Remco hartelijk bedanken voor de mooie kansen die ik heb gekregen en voor de lieve zorg. Ook wil ik Theo en Jeanne van de SGO hartelijk danken voor hun hulp en inzet voor het organiseren van de Special Kids Day. Verder wil ik nog iedereen bedanken die ik hier niet genoemd heb. Ik wil mijn opvolgster Julia ook heel veel succes wensen en ik hoop dat ze een heel leuk jaar gaat krijgen. Heel erg bedankt voor alles.