Op 11 november stonden we op een frisse markt in Heteren tussen 4 kramen; de Visboer, de Kaasboer, Brood van het Stoepje en de Groentekraam. We werden hartelijk ontvangen door Johan de Kaasboer. We zagen veel haastige bezoekers die per fiets ongeveer de kramen inreden. Of na de boodschappen bij de Jumbo nog snel even een rondje markt deden waarbij ze niet altijd veel tijd voor ons hadden.

Onze missie was om de SGO in Heteren bekender te maken, mensen op het bestaan van het NAH café te wijzen én we gingen op zoek naar een nieuwe secretaris en contactpersoon voor Heteren. Meerdere mensen bleken Lia te kennen. Verder is het project “Hart van Heteren” zeer welkom voor veel mensen in de hoop dat er dan wat te doen is. Een mevrouw vertelde dat ze nooit begrepen had waarom er een bewegwijzering naar Heteren Centrum bij de rotonde staat; “waar is dat centrum dan? Ik mis een bloemist, een gezellige kledingwinkel, een drogist…”.

We spraken oa mensen over allerlei WMO zaken (8 weken wachttijd) en met een moeder die zeer tevreden was over het leerlingenvervoer. Goed om te horen dat veel mensen de SGO al kennen of ons SGO- blad krijgen. Of dat ze in het HeterenSociaal Nieuws gelezen hadden over het NAH café in Heteren.
We troffen mantelzorgers uit een andere plaats die voor een blinde zus en twee oude ouders zorgden. Een gehaaste mantelzorger van een partner met spierziekte en iemand met een partner met Parkinson.

Kregen lovende woorden dat wij goed werk verrichten!! Een dame kwam ons zelfs twee warme croissantje aanbieden!! Kortom de hele doelgroep met wielen, rollators, scootmobiel, electrische fietsen etc kwam voorbij evenals een fiks aantal dure Porsches …misschien op zoek naar ‘t centrum?