Compliment voor het Sociaal Team

Samen met Riekie gingen we om tafel in het Ambtshuis met de heer Rommens van de gemeente Overbetuwe. Best spannend voor Riekie want zij maakt sinds kort gebruik van een elektrische rolstoel. Totaal anders rijden dan de scootmobiel waar zij al 30 jaar gebruik van maakte. Extra spannend om dan ook nog de plateaulift te moeten gebruiken. Het ging haar heel goed af! Evenals het gesprek over haar actuele ervaringen met het Sociaal Team Overbetuwe met betrekking tot de aanvraag van de rolstoel. De betreffende ambtenaar die bij haar thuis kwam was zeer empathisch, geduldig, dacht mee en gaf haar goede adviezen. Riekie ervoer vooral ruimte om zelf tot een beslissing te komen: “Denk er maar eens rustig over na”, waarmee ze het idee kreeg echt de regie te hebben. Dit in tegenstelling tot voorheen toen vaak de consulent direct bepaalde wat gebeuren moest.
De rolstoel werd met aanpassingen op maat aangeleverd, comfortabel.

Riekie werkt een dagdeel in de week als vrijwilliger bij de Algemene Hulpdienst Overbetuwe (eerder 18 jaar bij het Meldpunt), ze koppelt de binnenkomende hulpvragen van mensen aan de daarvoor bestemde organisaties. Maar voor een aantal schrijnende vragen die bij haar terecht kwamen is geen vangnet. Een goed signaal om daarbij stil te staan, hoe en door wie kan daar iets mee gedaan worden?

Positieve ervaring bij Blokker
Riekie is de laatste weken voorzichtig met de elektrische rolstoel op pad. Oefent om er winkels mee in te gaan. Ervaart dat sommige winkels absoluut niet toegankelijk zijn, personeel onvriendelijk, niet behulpzaam. Daarentegen waren ze bij Blokker in Elst héél positief, ze wilden graag met haar meekijken hoe zij hun winkel nog rolstoelvriendelijker kunnen maken!!