wonen

Column Lidy Weekendje weg

Afgelopen weekend zijn manlief en ik heerlijk een lang weekend naar Wenen geweest. Voor de meeste leeftijdsgenoten om ons heen is dat de koffer inpakken en gaan, omdat de kinderen zichzelf wel kunnen vermaken en voor eten kunnen zorgen. Voor ons ligt dat net even anders, omdat Yasmine elk weekend naar huis komt en wij dan de zorg voor haar hebben. Het meest makkelijk is daarom om door de week weg te gaan, maar omdat ik nog werk én we met vrienden samen gingen, lukte dat nu niet.
Yasmine vindt het het fijnste als alles blijft en is zoals ze gewend is. Dus, papa komt haar vrijdags ophalen vanaf Spelderholt, mama is dan thuis of komt iets later. Broer is ook thuis. Daarna gezamenlijk eten, spelletje doen en in haar eigen bed slapen. En zo hobbelen we het weekend door en dat vindt ze heerlijk.

Maar nu dus even anders. Ze snapt wel dat wij er soms ook op uit willen, alleen heeft ze daar wel moeite mee. Voor haar is het belangrijk dat ze weet waar ze aan toe is, dus wanneer we gaan en wanneer we weer terug komen, wie haar haalt en brengt naar Spelderholt. Vroeger ging ze logeren bij een PGB gezin, maar dat maakte het nog spannender voor haar. Vandaar dat we tegenwoordig vragen aan de PGB dame, of ze bij ons in huis wil komen en ook de nachten bij ons in huis doorbrengt, zodat Yasmine gewoon in haar eigen bed kan slapen. Voor ons is het fijn als we weten dat de zorg voor Yasmine goed geregeld is, dan pas kunnen wij het los laten en genieten van ons weekend.

En toch kreeg ik tijdens het weekend een mail van de PGB dame dat Yasmine een aantal zaken die ze normaliter ‘gewoon’ doet, nu niet gedaan heeft. Ze zorgt regulier zelf voor haar medicijnen in de ochtend, dat vergeet ze nooit. Ze vult ze wekelijks ook zelf bij, daarvoor is meestal wel een kleine herinnering nodig. Maar nu bleek dat ze de medicijnen niet ingenomen had, stond ze te klungelen met het inpakken van haar koffer en zo nog wat kleine dingen die ze nu niet deed of kon. Voor Yasmine natuurlijk vervelend, want die medicijnen heeft ze wel nodig, maar voor de PGB dame ook, want die wil goede zorg leveren en daar heeft ze de input voor ons voor nodig. En natuurlijk vind ik dat als moeder ook vervelend, omdat ik denk dat ik alles goed weggezet heb en dan word ik toch weer verrast door mijn eigen dochter.

          Kijk ook voor meer info op: www.wooninitiatiefbijonsthuis.nl