Camping de Ruimte in Dronten

Inclusieve maatschappij
Op hun camping is iedereen welkom. Iedereen kan hier genieten van een heerlijke vakantie. Er is voor iedereen een mooie plek en genoeg bewegingsvrijheid. Je mag hier zijn wie je bent. “Samen gaan” willen we graag op de camping bevorderen. En dat lukt! Met of zonder beperking…. iedereen speelt met elkaar.

Sinds 2021 zijn Auke & Annemarie de Bree, de eigenaren van een prachtige boscamping in Dronten. Ooit was dit een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer. Er is veel veranderd, maar gebleven is de schitterende natuur en de rust die deze plek uitstraalt. Meer dan op een andere camping ontvangen zij gezinnen waarvan één of meerdere van de familieleden een beperking heeft. Ieder seizoen komen (kleine) gasten met o.a. autisme, een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking, downsyndroom, een spierziekte of niet aangeboren hersenletsel.
Kinderen en volwassenen met een beperking ervaren dat ze niet de uitzondering zijn maar één van de velen. Ouders/verzorgers ontmoeten andere mantelzorgers en delen, als ze daar behoefte aan hebben, hun expertise en vragen.

Ruime camping
Op het grote terrein zijn 94 kampeerplaatsen. Er zijn comfortplaatsen met water en afvoer, kampeerplaatsen met privacy tussen hagen onder de bomen, plaatsen op een kinderveld met speeltoestellen of een xl-plaats. Acht kampeerbungalows en een Ruimte Lodge zijn te huur.

Toegankelijk
Het sanitair en het terrein zijn volledig aangepast voor volwassenen en kinderen met een beperking. De badkamers, de accommodaties, het speelbad en de speeltuin zijn rolstoeltoegankelijk. Tijdens de schoolvakanties organiseren ze sport, spel, knutselen, bingo of een speurtocht.

Goed om te weten
Op de camping staan stepjes, fietsjes, loopwagentjes, skelters en karren. Ook verhuren zij fietsen. Er is een gewone- en een elektrische rolstoelbakfiets.

Kom eens langs…
www.campingderuimte.nl. Camping de Ruimte
Auke & Annemarie de BreeStobbenweg 23
info@campingderuimte.nl 8251PX Dronten 0321-316442