“Bij de Bataaf” is volledig toegankelijk

‘Bij de Bataaf’ is één van de bedrijven die op ‘OnsOverbetuwe’, te vinden is. Reden om een kijkje bij hen in Zetten te gaan nemen. Deze gastvrije en bloemrijke Bed en Brood wordt gerund door Jos en Christine. ‘Bij de Bataaf’ is 100% toegankelijk voor mensen met een beperking. Het huis van Jos en Christine was in 2011 toe aan een verbouwing. Door deze wat grootser aan te pakken konden ze hier een gelijkvloerse (gasten)kamer realiseren. Ook met het idee dat ze op deze manier in de toekomst zelf in hun huis zouden kunnen blijven wonen.

Christine was tot voor kort zzp’er in de thuiszorg en wist vanuit de praktijk welke aanpassingen belangrijk zijn. De kamer zelf is heel ruim, er kan zelfs een tillift in gezet worden. Het sanitair bestaat uit een fraaie, zelf ontworpen, onderrijdbare wastafel, er is een heel ruime inloopdouche met vaste leuningen en een schuifdeur naar het rolstoeltoilet (met beugels). Verder staat er een losse douchestoel. De eettafel is onderrijdbaar, er zijn klossen om het bed te verhogen, een naastgelegen ruime parkeerplek en zelfs een extra lus aan de buitendeur zodat je deze zelf kunt dichttrekken.
In de praktijk betekent dit dat er veel gasten speciaal voor deze voorzieningen komen en ook terugkeren.
Het thema van de kamer is ‘Oost-Indische kers’, de schilderijtjes, kaartjes, het servies en borduurwerk maken het samen met de grote bloementuin tot een erg gezellig verblijf. Daarnaast is het erg comfortabel met TV, Wifi, airco, koelkast en koffie en thee op de kamer. Het ontbijt wordt op de kamer geserveerd. In de zomer kan dit ook op het terras.
Voor de gasten is er volop informatie over de omgeving, folders en boeken over de Overbetuwe. Vooral het prachtige Hemmen wordt aangeraden, helaas is het Landgoed ‘de Heerlijkheid Hemmen’ niet geheel toegankelijk voor rolstoelers. Voor extra informatie kijk ook op de site: www.bijdebataaf.nl