Helaas lukte het ons in juni niet om naar de Supportbeurs in Utrecht te gaan, dus togen we deze keer in september naar Fachmesse für Rehabilitation und Pflege in Düsseldorf, een dik uur rijden vanaf Elst. Daar bleken grote hallen vol met de nieuwste items op dat gebied te staan.
Rolstoelen in alle soorten en uitvoeringen. Van heel klein/mini tot XL, brede uitvoeringen. Segways, scootmobiels, wandelstokken, 30 km auto’s, rolstoelbussen enzovoort.

Wat viel ons op
We waren onder de indruk van de Robotarm, electronische en biotonische, ze worden elk jaar nauwkeuriger met meer functies. Zeker toen er naast ons een vrolijke dame bleek te staan, zelf in het bezit van 2 bionetics armen, handen en vingers die ze vanuit haar bovenarm (zenuwbaantjes) aan kon sturen, ook de vingers. Haar foto (met toestemming) staat op de voorkant van dit blad. Ze was supertrots, ze had haar leven terug vertelde ze. Je zou bijna vergeten dat ze ook twee beenprotheses droeg, het was aan haar manier van lopen niet te zien!
Grappige scootmobiels mét barbecue.
Veel geavanceerde digitale brailleleesregels, mini toetsenbordjes en voelbare plattegronden met routes die door een Koreaanse firma werden gepresenteerd.
Bijzondere segways, design wandelstokken, traplopers en rollators.

rehacare dusseldorf