Anja fotografeert

Mijn hobby’s zijn heel geschikt om coronaproof uit te oefenen.

Dit zijn voor mij fietsen en fotograferen. Het fotograferen is ontstaan nadat ik een cursus ‘Vogels herkennen’ bij IVN had gevolgd. Want hoe leuk is het om een vogel die je zo op oog nog niet herkent toch te fotograferen en dan thuis op te zoeken welke vogel dit nu toch is. In het voor- en najaar trekken vogels over Nederland en de Betuwe om naar hun respectievelijke broedgebieden of overwinteringgebieden te gaan. En dus zijn deze perioden een uitgelezen kans om de vogeltrek te fotograferen. In de Betuwe en omgeving liggen prachtige natuurgebieden om vogels te fotograferen (Park Lingezegen, Blauwe Kamer en de uiterwaarden van de Rijn en Waal).

Om de vogels en natuur te fotograferen pak ik in de meeste gevallen mijn fiets. Dit is goed voor lichaam en geest én je ziet toch net even meer als je fietst!

Als fietser moet je altijd oplettend en alert zijn. Als fotograaf geldt dit ook! Hierdoor vallen ‘gekke of bijzondere’ zaken op in het landschap. Om vogels te kunnen fotograferen is het ook handig het gedrag van vogels te kennen zodat je een goede foto van de vogel kunt maken. Maar ook speelt het seizoen een rol en de omgeving waar bepaalde vogels leven. Naast de vogels fotograferen is het vastleggen van landschappen ook prachtig.

Door te fietsen en de camera mee te nemen is iedere tocht weer een verrassing wat je tegenkomt tijdens het fietsen. Voor mij geldt in deze coronatijd dat bewegen en eropuit gaan ontspanning en afleiding geeft in deze 1,5 meter maatschappij.