Afscheid Johan

Lieve, lieve Johan

Vandaag ontvingen we plots een bericht van overlijden van ‘onze’ Johan Floors. Johan werd 77 jaar. Een van onze eerste bestuursleden die bij de oprichting van het gehandicaptenplatform in 1996 was betrokken.

Johan was specialist op het gebied van toegankelijkheid, hij keurde in Gelderland gebouwen voor het ITS (Internationaal ToegankelijkheidsSymbool). Als gemeenteambtenaar wist hij ook altijd precies de goeie mensen bij de gemeente te vinden. Daarnaast waren er nogal wat vrijwilligersfuncties die hij door de jaren heen bekleedde, onder andere bij de PG kerk, het Beatrixfonds, de MS vereniging/telefoonhulplijn, de Zonnebloem, regionale én provinciale belangenorganisaties, het Meldpunt en de Participatieraad.

Rots in de branding, met veel humor, altijd in voor actie. Iedereen was welkom bij hem en Mien thuis, beiden altijd bereid tot luisteren en positief gestemd.
Afgelopen jaren heeft hij wat gezondheid betreft veel moeten inleveren, regelmatig lag hij in het ziekenhuis door zijn MS met allerlei complicaties. Het viel allemaal niet mee. In 2016 stopte hij bij de SGO en werd ons eerste en tot op heden enige erelid. Wij zijn trots op hem en Mien wat zij samen op veel fronten hebben kunnen betekenen.

Door Johans inzet zijn er in de gemeente Overbetuwe ontzettend veel goede dingen tot stand gekomen.

“Johan bedankt, het is goed zo”

 

Wij gedenken hem als een pionier van het SGO in het volgende gedicht van Dietrich Bonhoeffer:

Afscheid nemen
is met zachte vingers
wat voorbij is dichtdoen
en verpakken
in goede gedachten der herinnering

Is verwijlen bij een brok leven
en stilstaan op de pieken van pijn en vreugde

Afscheid nemen
is met dankbare handen weemoedig meedragen
al wat waard is niet te vergeten……

Is moeizaam de draden losmaken
en uit het spinrag der belevenissen loskomen
en achterlaten
en niet kunnen vergeten.

RIP Johan!