Op zondag 25 september 2022 was Gymnastiekvereniging Elistha één van de deelnemers aan het 4e Special Sports Event in de gemeente Overbetuwe. De kinderen konden kennismaken met de vereniging en deelnemen aan enkele oefenvormen. Dit smaakte naar meer. Daarom wordt er in dit nieuwsblad van SGO Overbetuwe extra aandacht besteed aan GV Elistha.

GV Elistha biedt sport en ontspanning aan een groep Gym-Extra. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar, met een beperking om wat voor reden dan ook, kunnen op woensdagmiddag komen gymmen. De huidige groep Gym-Extra bestaat uit ongeveer 10 sporters. Er is ruimte voor in totaal 15 sporters. De wekelijkse gymles vindt plaats onder begeleiding van Mariana Tuinstra en minimaal 2 begeleiders.

Geen enkele training is hetzelfde. De trainingen worden aangepast aan het seizoen.
Zo maar een training op woensdag 1 februari:
De trainer en begeleiders hebben weer een leuk en gevarieerd programma samengesteld. De 8 kinderen worden eerst op hun gemak gesteld. In de kleine zaal van de Kruisakkers staan een klimrek, een brug met gelijke leggers, een springkast met een minitrampoline en liggen uiteraard meerdere matten. Na een warming up met tikkertjes doet één kind per toestel eerst de oefening voor. Vervolgens kunnen alle sporters hun favoriete oefening doen. Het advies is iedere oefening vijf keer te doen. Het plezier spat ervan.
De trainers en begeleiders zorgen voor een veilige uitvoering van de oefeningen. De sporter wil graag gezien worden en er is aandacht voor iedere sporter. Gedurende de training worden er nieuwe oefenvormen toegevoegd. De training van vandaag werd afgesloten met de ballenbak. Hierin liggen allerlei schuimblokken. Het uur gaat snel voorbij.

Maren
Eén van de sporters is Maren. Zij is nu 12 jaar en al 6 jaar lid van Gym-Extra. Haar favoriete oefening is een salto vanaf de springkast.

Naast de wekelijkse trainingen organiseert GV Elistha ook andere activiteiten, zoals een Carnavalsdisco op vrijdag 17 februari. Het doel van Gym-Extra is bewegen met plezier, vertrouwen in het eigen lichaam krijgen en energie! De sporters komen uit Elst, maar ook uit de regio zoals Arnhem Zuid. Iedereen is welkom, mits passend binnen de groep.
Een proefles bij de groep Gym-Extra? Mail dan naar ledenadministratie@elistha.nl voor de mogelijkheden. De eerste drie lessen zijn gratis en dan kunnen ouders en/of verzorgers via de ramen of langs de zijkant in de zaal naar de les kijken.

Door Geert Flinkert