Heldenvoetbal Sportclub Bemmel

In het septembernummer van ons blad stond een artikel over Voetbal+ bij SV Spero in Elst. In dit nummer besteden we aandacht aan Heldenvoetbal bij Sportclub Bemmel. Geert Flinkert heeft hiervoor interviews gedaan met coördinator/trainer Harry Rooijakkers, speler Milan Brein en speler Levy van Oeffelt.

Sinds 2014 is bij Sportclub Bemmel het Speciaal voetbal ingevoerd. Al snel werd de naam veranderd in Heldenvoetbal. Die naam is inmiddels een begrip geworden op het sportpark Ressen en ver daarbuiten. Veel jongens en meisjes met een beperking kunnen heel moeilijk of helemaal niet in het reguliere voetbal meedoen. Heldenvoetbal is de oplossing voor deze kinderen. De ruim dertig Helden komen uit Bemmel of de regio, zoals Lent, Nijmegen, Huissen, Elst en Arnhem.

De meeste leden komen via een contactpersoon van het voortgezet speciaal onderwijs in Nijmegen in contact met Harry Rooijakkers. De leeftijd van de kinderen varieert van 6 tot 20 jaar. De kinderen zijn ingedeeld in drie groepen. Iedere groep krijgt speciale en intensieve aandacht van een trainer en een begeleider. Sportclub Bemmel speelt met twee teams in de competitie de Helden en de Heldies.

Op initiatief van de stichting NEC Doelbewust hebben elf clubs uit de regio Nijmegen een convenant ondertekend. De teams van Helden spelen ongeveer tien competitiewedstrijden per seizoen.

‘Spelplezier gaat voor spelregels’

De teams staan naast elkaar en niet tegenover elkaar. Niet zelden wordt een spannende eindstand van bijvoorbeeld 6-5 bereikt. Eens per seizoen nodigt NEC Doelbewust alle Helden en hun begeleiding uit om een wedstrijd van NEC te bezoeken. Nu NEC in de Eredivisie speelt, is dit extra interessant.

Interesse in Heldenvoetbal bij Sportclub Bemmel? Kom dan eens langs om te kijken of mee te trainen op de maandagavond van 18.15 tot 19.15 uur. De training bestaat uit een warming-up, passen, afwerken op doel en partijspel.

Milan uit Elst
Inmiddels zijn er ook al twee Helden van Sportclub Bemmel ingelijfd door het ‘NEC Talententeam’. Een van deze Helden is Milan Brein. Milan is 17 jaar, woont in Elst en is al twee jaar lid bij Sportclub Bemmel. Daarvoor was hij lid bij sportclub Elistha Elst en voetbalvereniging OSC in Oosterhout. Milan is een snelle, behendige en gedreven voetballer. Milan bestrijkt de gehele rechterzijde van het voetbalveld. In één seizoen heeft hij 22 doelpunten gemaakt. Milan maakt deel uit van de NEC Bijzondere Eredivisie. Dat is een competitie voor kinderen met een beperking van 10 tot 18 jaar.
De Nijmegenaren vormen samen met tien andere betaald voetbalclubs een competitie. Dit team speelt jaarlijks ongeveer vijf toernooien bij een betaald voetbalclub in Nederland, zoals Ajax, Feijenoord, Utrecht, Groningen en natuurlijk Nijmegen. Met de spelersbus van NEC worden deze toernooien bezocht. Naast voetbal is sportvissen op karpers en snoeken een hobby van Milan. Milan vindt het voetballen bij Helden leuk, omdat hij samen met anderen op verschillende niveaus kan voetballen. Zijn favoriete club is NEC Nijmegen en favoriete spelers zijn de oud NEC spelers Jeffrey Leiwakabessy ‘Leiwa’, afkomstig uit Elst, en Navarone Foor.

Een andere Held is Levy van Oeffelt. Levi, sinds drie jaar lid van Sportclub Bemmel, is 17 jaar en woont in Nijmegen. Hij houdt erg van voetballen, fietsen en een beetje gamen. Hij vindt het heerlijk om samen met anderen te voetballen in de buitenlucht. Levy is rechtsbenig en is een erg goede verdediger. Levy werkt bij Jumbo in Nijmegen en is daar vakkenvuller. Hij vindt respect voor elkaar en plezier in het voetbal erg belangrijk. En dat is er bij Helden Sportclub Bemmel. Pogba, speler van Manchester United, is de favoriete speler van Levy.

Nieuwe leden zijn altijd welkom bij Helden Sportclub Bemmel!