De Pas

Sportcomplex De Pas wordt uitgebreid,
Ook voorzieningen voor mensen met een beperking!

Het sportcomplex van Elst wordt uitgebreid en multifunctioneel gemaakt. Dit betekent dat het niet alleen openstaat voor voetballers en hockeyers, maar ook voor hardlopers, picknickers en fietsers. Kortom: het wordt dé plek voor georganiseerd en ongeorganiseerd sporten. Daarnaast komt er ruimte voor ontmoeten en spelen.

De Pas wordt uitgebreid met een stuk grond aan de kant van de Rijksweg Zuid en de Olympiasingel. De kopse kant daarvan wordt als park ingericht. Kinderen kunnen hier hutten bouwen en ravotten, volwassenen kunnen er wandelen, fietsen en picknicken.  Hier lanceert Overbetuwe Sjors Sportief om de basisscholen bij De Pas te betrekken en kunnen de Koningspelen worden gehouden.

De visvijver van De Rietvoorn krijgt een vissteiger voor mensen met een beperking. De Scouting Elst kan daar vlotten bouwen, waterballen en krijgt een tokkelbaan over het water. Er komt een terras waar gasten worden bediend door medewerkers van De Driestroom (voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben). Een speciale werkpost stuurt mensen met een beperking, statushouders en inwoners in de bijstand aan, die de sportverenigingen helpen.

Bron: De Gelderlander