Hulpmiddelen Fietsen

De Tworby maakt van je eigen fiets een driewieler.
De extra wielen kunnen op bijna elke fiets gemonteerd worden, of die nu elektrisch is of standaard.

De 72 centimeter bredere fiets kan nog steeds door normale deuren. Omdat deze oplossing goedkoper is dan de aanschaf van een nieuwe driewieler, is de kans op vergoeding vanuit de Wmo groter. Op de website kun je de eigenschappen van je huidige fiets aangeven om te weten te komen welke versie van de Tworby nodig is. De aanpassing is ca 12 kilo zwaar.
De Tworby ombouwmodule ligt tussen de €1799 en €1999, exclusief montage. Een dealer in de buurt kan de module na aanschaf monteren, ongeveer 2 uur werk, die kosten komen er nog bij. www.tworby.nl

Wat kost een nieuwe complete driewieler?
De SGO vroeg bij de firma Van Raam de prijs op van een standaard elektrische ondersteunde Maxi driewielfiets plus een aantal accessoires zoals spiegels, knipperlicht en mandjes, inclusief BTW. De totaalprijs is ca € 6.400,-. Op de website van Van Raam staan veel tips en filmpjes over allerlei types driewielfietsen, hoe je er op moet rijden en wat belangrijke items zijn. www.vanraam.com

De fiets kan een oplossing zijn voor mensen die een minder goede balans hebben en daarom niet meer kunnen of durven fietsen op een fiets met twee wielen. Wilt u blijven bewegen? Dan kunt u erover denken om in plaats van een scootmobiel een driewielfiets aan te schaffen.

Gewoon een handbike kopen bij Decathlon….

Gewoon via de sportwinkel een betaalbare, verstelbare handbike kopen. Dat kan tegenwoordig bij Decathlon. De handbike van Decathlon is in samenwerking met gehandicapte sporters ontwikkeld voor volwassenen en tieners en is bedoeld voor recreatief gebruik. Met de verstelbare handbike HB500 kun je je zelfstandig verplaatsen in de stad. Leuker en makkelijker dan ooit tevoren!